031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Părere Beneficiar Casă 128mp Timișoara

Ultima Actualizare: 05 Februarie 2017

Date Generale

 • SCR005

 • Daniel N.

 • Timișoara

 • 2016

 • P+M

 • 128 mp

 • 4 camere

 • Credit imobiliar

Calendar

 • Feb. 2016
  Semnare contract
 • Mar. 2016
  Concept
 • Apr. 2016
  Proiectare
 • Mai 2016
  Autorizație construire
 • Iun. 2016
  Întârziere (bancă)
 • Iul 2016
  Întârziere (bancă)
 • Aug. 2016
  Construcție la roșu
 • Sep. 2016
  Construcție la roșu
 • Oct. 2016
  Întârziere (bancă)
 • Noi. 2016
  Întârziere (bancă)
 • Dec. 2016
  Construcție la gri
 • Ian. 2017
  Conservare

Despre Proiect și Beneficiar

Domnul Daniel ne-a contactat la începutul anului 2016 pentru a construi cu noi o casă în regim Parter și Etaj în Timișoara. Casa a fost finanțată parțial prin bancă, ceea ce a dus la întârzieri față de planificarea inițială.

Deși contractul a fost semnat în luna Februarie, construcția a demarat de abia în vară. Principalul motiv a fost sistemul slab de evaluare-aprobare al băncii, sistem care a întârziat aprobarea creditului.

Pareri case bine facute constructii case

Beneficiarul Lucrării

Domnul Daniel are aproape 40 de ani și se bucură de o familie cu un copil. A ales să construiască o casă deoarece nu a vrut să își crească fiul în mediul aglomerat de la oraș, dar și pentru că a avut un buget limitat.

Între o casă cu teren la Dumbrăvița, la 15 minute de Timișoara și un apartament la marginea orașului, a ales prima variantă, fiind cea mai inteligentă. Banii cu care ar fi putut cumpăra un apartament cu două camere, de maxim 70mp, i-a investit într-o casă de 130mp și un teren de 700mp.

Despre Teren

Zona Dumbrăvița a fost aleasă datorită proximității față de locul actual de lucru al beneficiarului, dar și pentru frumusețea ei. Curtea are 620mp și poate acomoda lejer o grădină cu foișor, sau chiar o piscină. Fiind într-o zonă rezidențială, terenul a fost racordat cu ușurință la utilități, în prezent urmând a fi instalate doar gaze.

Terenul a avut toate actele la zi, fiind cumpărat. Consultantul nostru a obținut toate documentele premergătoare etapei de proiectare destul de repede datorită perioadei lejere pentru autorități (primăvara).

Pareri case bine facute teren casa

Sursa de Finantare

Finanțarea a venit de la bancă – fapt care ne-a întârziat considerabil. Ea a fost de tip credit imobiliar. Din fericire, beneficiarul a putut asigura parțial fondurile necesare și am putut demara proiectarea cu mult înainte de aprobarea creditului.

Cum am început colaborarea

Domnul Daniel ne-a cunoscut de pe Internet și ne-a contactat telefonic. După câteva discuții purtate cu Alexandru, specialistul nostru pentru construcțiile din cărămidă, aceștia s-a întâlnit la Timișoara. Contractul s-a semnat relativ repede, beneficiarul fiind mulțumit de profesionalismul cu care a primit consultanță de la Alexandru.

Nu a existat niciun impediment major la semnarea contractului, ci doar procesul normal de negociere. Până și această etapă s-a încheiat rapid datorită ofertei competitive pe care am prezentat-o.

Design și Compartimentare

Deși bugetul a fost limitat, beneficiarul și-a dorit o casă spațioasă, cu parter și etaj. Modelul casei a fost inspirat de unul deja existent în catalogul nostru, în stil rustic. De asemenea, beneficiarul ne-a specificat că dorește trei dormitoare și două băi.

Materiale trimise de beneficiar

Domnul Daniel a ales un model din catalogul nostru, însă acesta a trebuit modificat aproape complet, conform dorințelor beneficiarului.

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața casei a fost determinată conform bugetului de care a dispus beneficiarul. Sarcina noastră a fost de a integra în construcție trei dormitoare, un living mare, o bucătărie, o cameră tehnică și două băi.

De asemenea, holul casei a trebuit să fie integrat cât mai eficient cu putință, astfel încât să nu consume spațiu foarte mult.

Compartimentare casa 1
Compartimentare casa 2

Configurația camerelor

Zona de zi

Cei aproape 80mp utili ai parterului sunt împărțiți între o bucătărie foarte spațioasă, potrivită pentru 4 persoane, de aproximativ 12mp, un living de 25mp, cu acces direct din hol și deschidere către terasă, un grup sanitar de 6mp și o cameră tehnică de 4mp, ce poate fi folosită ca spălătorie sau cameră de depozitare.

Holul este parte din living, iar la intrarea în casă este un vestibul, ce are rolul de a izola casa de aerul rece de afară. Scara este dispusă astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu util și trece peste ușa de la grupul sanitar.

Zona de zi a casei

Zona de noapte

La etaj se află zona de noapte. Aceasta are aproximativ 60mp utili și este împărțită între 3 dormitoare și un grup sanitar. Dormitorul principal este de 11mp și are acces către balcon și un dressing de aproximativ 4mp.

Unul dintre celelalte două dormitoare este destinat copiilor, având 10mp. Holul este mic și are doar rolul de a permite accesul către camere. Baia de la etaj are 5.5mp și este aerisită de o fereastră plasată deasupra căzii.

Zona de noapte a casei

Exterior

Am poziționat casa pe colțul drept al proprietății, dinspre stradă. Astfel, ea va consuma doar 100mp (cu tot cu alei și terase) din cei 700 pe care îi are terenul. Această poziționare lasă loc de o curte foarte spațioasă, ideală pentru o livadă.

Terasa principală, poziționată în spatele casei, are peste 21 mp și oferă spațiu destul pentru o masă mare și un grătar de grădină. Este locul ideal pentru a petrece zilele de vară împreună cu familia, deoarece este prevăzută cu o pergolă, are acces facil în casă și priveliște către grădină.

La intrarea în casă se află o terasă de aproape 7mp, construită sub balconul de la dormitorul principal. Ea adăpostește scările care duc la ușa principălă a casei, dar și calea de acces către car-port.

Între casă și gard există un garaj semi-deschis (car-port), în care au loc două autoturisme (unul în spatele celuilalt). Acesta are acoperiș solid, la fel ca cel al casei, iar solul este cimentat și pavat.

Fațade

Fațadele sunt proiectate pentru a combina motivele rustice, dorite de beneficiar, cu cele moderne, necesare unei astfel de case.

Stilul rustic este dat de inserțiile de lemn de la parter, ale ferestrelor și cele de deasupra etajului (în dreptul podului). Stilul modern este reprezentat de suprafețele gri-metalizat, care se îmbină perfect cu cele din lemn.

 Fatada casa
 Fatada casa

Concluzie concept

Din cauza faptului că nu am putut lucra prin teleconferință, realizarea machetei a durat destul de mult – aproape 3 săptămâni. Principalele provocări au fost stabilirea exactă a configurației camerelor, astfel încât să se potrivească cu bugetul beneficiarului, dar mai ales cu nevoile acestuia.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Odată stabilit conceptul, proiectarea a mers destul de lin, iar în mai puțin de două săptămâni am putut livra proiectul tehnic în faza DTAC. Mai jos puteți vedea imagini din cadrul proiectului tehnic.

Obținerea autorizației de construcție s-a desfășurat foarte repede, datorită perioadei în care am solicitat-o. Fiind primăvară, autoritățile sunt mult mai disponibile și răspund cererilor într-un timp mai scurt.

Construcția la Roșu

Construcția la roșu a fost realizată în totalitate de către firma noastră. Noi ne-am ocupat de toate aspectele acesteia, de la organizarea de șantier, până la aducerea materialelor de construcții și obținerea asigurării lucrării.

Fiind o casă construită pe credit, costurile au fost suportate de noi în avans, urmând a ne recupera banii de la banca beneficiarului. Deși la prima etapă ne-am mișcat repede (lucrând pe fonduri proprii), a doua etapă a fost puternic încetinită de procedurile băncii, ceea ce a dus la o întârziere semnificativă a lucrărilor.

Descriere etape constructie casa la rosu

Pregătirea și organizarea șantierului

Procesul de organizare de șantier a constat în transportul și cazarea echipei de lucru, paza șantierului și asigurarea uneltelor și a utilajelor necesare desfășurării eficiente a șantierului.

Confortul muncitorilor a fost asigurat prin cazarea lor la o unitate din apropiere, iar la șantier au avut la dispoziție toalete ecologice închiriate.

Nu a fost nevoie să construim un depozit de materiale în incinta șantierului, deoarece am putut aduce toate materialele necesare de la furnizori locali. Am ales să lucrăm cu producători și distribuitori mari, astfel încât să eliminăm riscul de întârziere.

Deoarece în imediata vecinătate a șantierului existau case, ne-a determinat să nu angajăm o firmă de pază. Un alt motiv a fost acela că toate uneltele și utilajele folosite la șantier au fost transportate la locul de cazare al echipelor de lucru, iar materialele se foloseau aprope în totalitate zilnic.

Plata dirigintelui de șantier a rămas în sarcina beneficiarului. Noi încurajăm această practică deoarece ne ajută să fim mai transparenți. Dirigintele de șantier are rolul de a consilia clientul și de a-i confirma că lucrările sunt executate calitativ, conform proiectului.

Trasarea a fost realizată de noi, manual. Săpăturile au fost realizate cu ajutorul unui utilaj închiriat de la o firmă locală. Astfel, am putut săpa eficient șanțurile și ne-am putut apuca de armarea și turnarea fundației în aceeași zi.

Materiale folosite la construcția la roșu

Pentru această construcție am folosit materiale de la furnizorii locali, nefiind nevoie să aducem nimic de la depozitul nostru din București.

Betonul a fost luat de la cea mai mare rețea de stații din Banat, iar zidurile au fost ridicate folosind cărămidă ceramică cu găuri verticale. Fierul și lemnul au fost aduse de la cel mai apropiat depozit de materiale.

Furnizor Beton

Betonul a fost cumpărat de la cel mai apropiat furnizor de încredere. În cazul acesta, a fost vorba de firma General Beton, care are 4 stații de beton numai în Timișoara. Materialul a fost adus cu malaxoare și a fost turnat cu o pompă de ultimă generație, ceea ce ne-a garantat o uniformitate și o consistență potrivită.

Furnizorul de beton al constructiei

Pereții exteriori

La pereții exteriori și cei portanți s-a folosit cărămidă Porotherm, de 250 mm grosime, din gama Robust. Grosimea finală a pereților exteriori va fi de peste 40cm, cu tot cu izolație și finisaje. Grosimea pereților interiori portanți va fi de aproximativ 30cm, cu tot cu finisaje..

Peretii exteriori ai casei

Pereții interiori

La pereții interiori (de compartimentare) s-a folosit cărămidă ceramică Porotherm, de 115mm, din gama N+F. Această cărămidă ofertă o izolație fonică foarte bună. Grosimea pereților, cu tot cu finisaje, va fi puțin peste 15 cm.

Peretii interiori ai casei

Acoperiș

Șarpanta a fost construită din lemn de construcții de dimensiuni diferite. Construcția șarpantei a avut loc după finalizarea construcției structurii de rezistență și a pereților.

La aceasta s-a folosit lemn de construcții achiziționat de la un depozit local și confecționat la șantier. Ea conține grinzi de 12x12 cm și de 10x12 cm.

Constructie casa la rosu - acoperis

Verificare Veridicitate Studiu de Caz

Deoarece deseori ne întâlnim de situația în care unii vizitatori pun la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate în aceste studii, vă invităm să folosiți una dintre metodele de mai jos pentru a testa afirmațiile din articol.

Interviu cu Beneficiarul

Reveniți pe această pagină pentru a vedea un clip video realizat împreună cu beneficiarul acestei lucrări în care este rugat să ne descrie experiența de a lucra cu noi.

Vizită la Șantier

Pentru a stabili o vizită la șantier, vă rugăm să sunați la numărul de pe site pentru a vă pune în contact cu agentul nostru. Acesta vă va prezenta șantierul (dacă mai este în lucru) și vă va face cunoștință cu beneficiarul.
Atenție! Ne rezervăm dreptul să refuzăm vizite dacă Beneficiarul proiectului respectiv nu este de acord!

Contactați Beneficiarul

La semnarea contractului, fiecărui beneficiar îi este creată o adresă de e-mail pe site-ul nostru care redirecționează automat mesajele către adresa lui personală.

[email protected]

Actualizări

Facem tot posibilul să actualizăm aceste pagini cel puțin o dată pe săptămână însă, din cauza volumului mare de muncă, nu reușim mereu să facem acest lucru. De aceea vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook, în special albumul dedicat acesti lucrări. Acolo vom posta cel mai des imagini noi de la lucrare, cu mult înainte de a actualiza această pagină. Faceți click pe butonul de mai jos pentru a deschide albumul într-o fereastreă nouă.

Vedeți albumul