031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Studiu de caz construcție casă la cheie 216mp București

Ultima Actualizare: 10 Iunie 2017

Date Generale

 • SCR007

 • George S.

 • București

 • 2016

 • P+1E

 • 216 mp

 • 5 camere

 • Sursa proprie

Calendar

 • Aug. 2016
  Semnare Contract
 • Sep. 2016
  Construcție la Roșu
 • Oct. 2016
  Construcție la Roșu
 • Noi. 2016
  Construcție la Gri
 • Dec. 2016
  Construcție la Gri
 • Ian. 2017
  Construcție la Cheie
 • Feb. 2017
  Construcție la Cheie
 • Mar. 2017
  Construcție la Cheie
 • Apr. 2017
  Livrare

Cuprins

Despre Proiect și Beneficiar

Construcție Casă București

Acest proiect reprezintă realizarea uneia dintre cele mai mari case construite în anul 2016. El s-a desfășurat fără niciun fel de probleme, în special datorită sursei de finanțare, provenită din fonduri proprii. Lucrarea a început în luna septembrie a anului 2016 și estimăm că va fi finalizată în primăvara lui 2017.

Nu au apărut provocări speciale în ceea ce privește acest proiect, casa fiind una relativ simplă în ceea ce privește structura. Singura lucrare mai complexă o reprezintă terasa suspendată, însă aceasta nu a afectat cu nimic durata construcției.

Beneficiarul Lucrării

Domnul George are o familie cu un copil, fapt pentru care și-a dorit o casă mai mare. El are puțin peste 40 de ani și s-a gândit să înceapă construcția unui cămin călduros pentru vremea când se va pensiona, dar și să ofere fiului său o copilărie într-un spațiu destul de generos.

Cariera sa de sportiv l-a determinat pe dl. George să își dorească o curte foarte mare, în care să poată face chiar și o livadă în viitor.

Despre Teren

Cu toate că dintre gardurile proprietății nu se aude zgomotul orașului (fiind departe de șoselele mari), terenul este amplasat în cartierul Colentina, la câteva minute de șoseaua de centură și la 10 minute de centrul capitalei. În vecinătatea lui se află câteva centre comerciale mari, accesibile foarte rapid (1-2 minute).

În ceea ce privește calitatea, terenul a fost foarte bun. La suprafață era foarte neted și nu a necesitat nivelare. Nici în profunzime nu au fost probleme, pânza freatică fiind la o adâncime destul de mare cât să ne permită să lucrăm cu ușurință.

Pareri case bine facute teren casa

Sursa de Finanțare

Fondurile pentru întreaga investiție au venit din surse proprii, fapt care ne-a ajutat mult. Deoarece nu au fost întârzieri la plăți, am putut să realizăm lucrările fluent, fără pauze. Etapele au fost achitate în avans, conform graficului de execuție.

Sursa fondurilor a fost vânzarea unui apartament de 60mp, aflat mai aproape de centrul orașului. Datorită prețurilor mari pe care le au apartamentele în București, banii obținuți pe acesta îi ajung beneficiarului să construiască o casă de două ori mai mare (cu 4 dormitoare, living și bucătărie foarte mari).

Cum am început colaborarea

Am început colaborarea cu dl. George în luna iulie a anului 2016, atunci când ne-a contactat în urma unei referințe de la alt beneficiar. Negocierile s-au desfășurat rapid, cel mai mult ajutând vizitele la șantier și întâlnirile cu ceilalți beneficiari.

După ce s-a terminat perioada de negociere, s-a semnat contractul și ne-am apucat de etapa de consultanță. În această etapă am pregătit dosarul necesar pentru proiectare și construcție, obținând actele necesare (certificat de urbanism, studii de teren etc.). În paralel cu aceasta, am desfășurat și procedurile de concept și proiectare.

Design și Compartimentare

Concept construcție casa - păreri case bine făcute

Design-ul casei este inspirat dintr-un model foarte popular atât pe internet, cât și la noi pe site. Compartimentarea lui a fost gândită astfel încât să satisfacă nevoile beneficiarului: living-ul și bucătăria foarte spațioase.

Materiale trimise de beneficiar

Beneficiarul ne-a trimis planurile așa cum le-a găsit pe site, împreună cu sugestii privind modificarea lor. Datorită faptului că beneficiarul se grăbea să demareze construcția, echipa noastră de arhitectură s-a grăbit să pregătească propuneri de planimetrii (compartimentare) cât mai repede.

Am lucrat cu beneficiarul atât prin teleconferință, cât și direct, acesta venind la biroul nostru. Cel mai mare avantaj l-a constituit faptul că domnul George știa ce vrea și nu a fost nevoie să facem teste.

Poze trimise de beneficiar
Poze trimise de beneficiar

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața construită a casei este de 190 mp, restul fiind terase. Această suprafață a rezultat din solicitarea beneficiarului de spațiu și încăperi luminoase. Încăperile casei sunt dispuse pe două nivele, parter și etaj. Beneficiarul a solicitat o cameră tehnică și un mic hol la intrare.

Compartimentare casa 1
Compartimentare casa 2

Configurația camerelor

Zona de zi

La parter găsim camerele tipice pentru zona de zi. Living-ul, de aproape 30mp, este foarte bine luminat, cu ferestre înalte de 2m și două uși de sticlă, ambele care dau spre terasă. Bucătăria are peste 12mp, este iluminată cu o fereastră și o ușă care dau spre partea din spate a casei.

Tot în zona de zi mai găsim și o cameră spațioasă, care poate fi folosită fie ca dormitor, fie ca birou. Lângă aceasta se află o baie de 4,5mp, ideală pentru oaspeți. Tot la parter găsim și camera tehnică, dimensionată corespunzător pentru montarea unei centrale.

Zona de zi a casei

Zona de noapte

Etajul este ocupat de zona de noapte, compusă din două dormitoare secundare, unul principal și două băi. Accesul în toate aceste încăperi se face din holul central, la care se ajunge urcând pe scări. Cele două dormitoare secundare sunt deservite de o singură baie, de 7 mp.

Dormitorul principal, cu peste 20mp suprafață utilă, are vedere direct spre curte, deasupra terasei, ceea ce îl face deosebit de luminos. El include o zona dedicată dressing-urilor și o baie proprie, separată de celelalte camere.

Zona de noapte a casei

Exterior

La exterior beneficiarul ne-a cerut o terasă mare, cu acces direct din living. Casa fiind în partea din spate a terenului, terasa are o priveliște minunată spre curte. În spatele casei se mai află o terasă mică, ce deservește bucătăriei. Există un singur balcon, pentru unul dintre dormitoarele secundare.

Fațade

Fațadele casei au fost preluate direct de la modelul inițial, ele fiind puțin modificate - în varianta originală, în loc de terasă, era un garaj mare. În rest, fațadele au rămas în mare parte nemodificate, ele fiind pe placul beneficiarului.

 Fatada casa
 Fatada casa

Concluzie concept

Am reușit să finalizăm partea de concept destul de repede, cel mai mult ajutându-ne faptul că beneficiarul știa deja ce își dorește. De asemenea, un alt mare avantaj a fost acela că am lucrat prin teleconferință, deci am putut progresa chiar și seara, când ajungea beneficiarul acasă și putem iniția o teleconferință.

Serviciul de planimetrii prin teleconferință este oferit gratuit oricărui beneficiar ce dorește să lucreze cu noi și nu se poate deplasa mereu la biroul nostru. Practic, beneficiarul va lucra cu arhitectul nostru de la distanță, printr-un program special prin care beneficiarul vede ecranul arhitectului și îi dă instrucțiuni telefonic.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Proiectarea a început imediat ce am avut conceptul final și a fost gata în mai puțin de o săptămână în forma DTAC: documentația necesară pentru a obține Autorizația de Construire. Între timp, noi am adunat toate documentele necesare pentru dosarul complet.

Proiectare Case

Costuri proiectare

Începând cu anul 2017, orice construcție trebuie realizată în mod obligatoriu numai pe baza unui Proiect Tehnic complet.

Compania noastră oferă servicii de proiectare de la 15€/mp, toate taxele incluse..

În condițiile în care construiți cu noi, veți primi proiectarea GRATUIT, fără niciun cost suplimentar.

Prețul proiectului include:

 • Machetă 3D a casei (exterior);
 • Tur 3D interior interactiv;
 • Consultanță în configurarea și organizarea casei;
 • Propuneri de design interior;
 • Planșe complete și avizate de arhitectură, rezistență și instalații;
 • Toate documentele necesare obținerii Autorizației de Construire;
 • Consultanță și asistență pentru pregătirea dosarului.

Construcția la Roșu

Constructie casa la rosu

Construcția la roșu a început pe la jumătatea lunii septembrie, imediat după ce a fost eliberată Autorizația de Construcție. În timp ce se elibera autorizația, am realizat toate sarcinile premergătoare organizării de șantier, astfel încât să putem începe construcția cât mai repede. Am realizat toate lucrările etapei ”la roșu”, inclusiv săpăturile de fundație și organizarea de șantier.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la roșu. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Etape construcție la roșu

Pregătirea și organizarea șantierului

Echipele de lucru s-au deplasat zilnic la lucrare, nefiind nevoie de cazarea lor. Din fericire, terenul beneficiarului a fost împrejmuit corespunzător, eliminând astfel nevoia de depozitare și pază a materialelor.

Deșeurile au fost strânse într-un loc prestabilit, pe teren și vor fi colectate la finalizarea șantierului, de către firma locală de salubrizare.

Săpăturile s-au efectuat parțial mecanizat, cu utilaje închiriate de la cel mai apropiat furnizor. Manual s-au făcut doar lucrările de taluzare, care necesită o finețe sporită. Dirigintele de șantier a rămas în sarcina beneficiarului, fără ca noi să avem vreun cuvânt de spun în acest sens.

Construcție casa la rosu - placa parter

Materiale folosite la construcția la roșu

În mare parte, am folosit materiale aduse de la depozitul nostru din Snagov, transportul și manipularea fiind suportate de noi. Cuiele și materialele mărunte au fost achiziționate de la cel mai apropiat depozit.

Datorită curții mari și a faptului că aceasta este împrejmuită, am putut aduce cantități mari de materiale pe care le-am depozitat la șantier. Astfel am putut accelera semnificativ construcția, având totul la îndemână și practic eliminând orice timp mort.

Furnizor Beton

Atât betonul, cât și fierul folosit au fost alese conform proiectului de rezistență, cel întocmit de un inginer structurist. S-a folosit beton B150 și B250, achiziționat de la cea mai apropiată stație de betoane a partenerului nostru, Nest.

Structura de rezistență a fost armată cu bare de oțel fasonat și etrieri, conform proiectului tehnic. Toate elementele din fier au fost aduse de la depozitul nostru, iar armăturile au fost confecționate la șantier.

Furnizorul de beton al construcției

Pereții exteriori

Pentru zidurile exterioare și cele portante s-a folosit cărămidă ceramică cu găuri verticale, marca Wienerberger, model Porotherm Robust 25. Aceste blocuri au o lățime de 25cm și o lungime de 37,5cm. Ele sunt ideale pentru zidăria portantă, în special datorită rezistenței foarte mari la compresiune (10N/mmp), de 3 ori mai mare decât cea a BCA-ului.

De asemenea, sunt bune și pentru izolația termică, oferind un factor de conductivitate termică de 0.202 W/mK (aproape identic cu BCA-ul). Un alt mare avantaj îl reprezintă ușurința cu care acest material e pus în operă, eficientizând munca de pe șantier.

Pereții exteriori ai casei

Pereții interiori

Zidăria interioară a fost ridicată din cărămidă Porotherm N+F 11,5, aceasta fiind un foarte bun izolator fonic (43 dB reducție sonoră, fără tencuială). Grosimea finală a peretelui la care a fost folosit acest material va fi de aproape 15cm.

La fel ca produsele din gama Robust, aceste blocuri de cărămidă au o rezistență excelentă la compresiune (10N/mmp) și sunt foarte ușor de pus în operă.

Peretii interiori ai casei

Acoperiș

În faza ”la roșu” se construiește doar șarpanta acoperișului - scheletul. Acesta este de regulă confecționat la șantier, din lemn de construcții de grosimea 10x15 la pane și cosoroabe (sau de alte dimensiuni în alte zone).

Construcție casă la roșu - acoperiș

Construcții Case la Roșu

Costuri construcție casă la roșu:

Firma noastră oferă construcția casei la roșu la prețul de 185€/mp.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la roșu:

 • Fundație 1m adâncime, cu tălpi continue din beton;
 • Lățime grinzi de fundare: 60cm;
 • Armătură fundație: oțel Ø14, etrieri la 20cm;
 • Armătură stâlpi și grinzi: oțel Ø18, etrieri la 10cm;
 • Elementele de rezistență conform normativelor PC52, OB37, BST5005;
 • Beton: clasa C16/20 (B250);
 • Ziduri exterioare din Porotherm 25 ROBUST;
 • Ziduri interioare din Porotherm 11,5 N+F;
 • Izolație în pardoseală de 5 cm din polistiren;
 • Hidroizolație placă de pardoseală polietilenă;
 • Elevație soclu: 45cm;
 • Șarpantă din lemn, de 12x12cm;

Construcția la Gri

Construcția casei la gri

Construcția la gri a început în luna octombrie și, în ciuda câtorva zile ploioase, a decurs cât se poate de normal. Aceasta s-a finalizat la sfârșitul lunii noiembrie și nu a fost marcată de niciun fel de situație neplăcută, totul mergând conform graficului.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la gri. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Învelitoare Acoperiș

Acoperișul a fost învelit cu țiglă metalică marca BelProfile, care a venit sub formă de kit complet (coame, jgheaburi, burlane, opritoare de zăpadă etc.). Peste șarpantă s-a bătut un strat de scânduri numit astereală.

Peste acesta s-a montat o folie anti-condens, care a fost fixată cu șipci de lemn. Șipcile au rolul de a crea un caroiaj între folie și învelitoare, cu scopul de a o susține și de a permite evacuarea către jgheaburi a condensului format.

Invelitoare acoperis

Izolație Pereți Exteriori

Pereții exteriori s-au izolat cu un sistem multistrat, format din adeziv, polistiren expandat de 10cm, EPS70, plasă cu greutatea de 145g/mp, masă de șpaclu, amorsă și tencuială.

Izolatie

Ferestre

Gama și culoarea ferestrelor au fost alese de către beneficiar, încadrându-se într-un anumit buget. Tâmplăria, din PVC, are culoarea nucului. Ea are 6 camere, 75mm grosime și este produsă de GEALAN, modelul S8000. Geamul folosit este termopan de tip Planitherm + Float, de 24mm.

Acest tip de ferestre au un excelent grad de protecție fonică, clasa 5 (47 db). De asemenea, ea oferă și un confort termic sporit.

Ferestre

Ușă principală

Ușa de la intrare, din lemn masiv, a fost aleasă de către beneficiar în ton cu tâmplăria, de culoare maro. Aceasta are numeroase protecții anti-efracție.

Usa principala

Instalații

Ne-am ocupat de realizarea tuturor instalațiilor, în următoarele paragrafe fiind descrise pe larg materialele folosite.

Instalația Electrică

S-a montat un panou electric în care s-au instalat siguranțe automate marca Schneider Electric, cu circuite separate pentru etaj și parter. De asemenea, s-au folosit circuite dedicate pentru boiler și mașina de spălat.

Am folosit conductori din cupru, de 2.5 pentru prize și de 1.5 pentru lumini. În total au fost peste 30 de puncte terminale. Pe lângă firele de curent, am tras și cabluri UTP - pentru rețea și Internet..

Instalatie electrica

Instalația termică și sanitară

Instalația sanitară a fost în mare parte încastrată în plăci și ziduri, ea este compusă din conducte PPR pentru alimentarea cu apă rece și conducte PVC de 110mm, portocalii, pentru evacuare. Conductele pentru instalația termică sunt din PEX și sunt racordate la distribuitoare pe fiecare nivel.

Instalatie termica

Construcții Case la Gri

Costuri construcție casă la gri

Firma noastră poate construi case la gri la prețul de 285€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la gri

 • Kit învelitoare acoperiș 0.5mm, folie anti-condens;
 • Tencuială exterioară în două straturi, plasă din fibră de sticlă 145g/mp;
 • Izolație exterioară: polistiren 10cm EPS 80;
 • Izolație acoperiș din vată minerală de 15cm;
 • Ferestre albe, profile 70mm, 5 camere;
 • Ușă intrare de 2500 Lei;
 • Pereți interiori tencuiți și gletuiți (gata de vopsit);
 • Șape auto-nivelante de 7cm grosime;
 • Tavane din structură metalică, placare gips-carton ignifugat, izolație din vată minerală, 10cm;
 • Instalație electrică Schneider ViGi, panou la fiecare nivel;
 • Instalație sanitară și termică din conducte PPR;

Construcția la Cheie

Construcție casă la cheie

Construcția la cheie a început la sfârșitul lunii noiembrie, ea suprapunându-se cu unele etape ale fazei ”la gri”. Toate finisajele au fost alese de către beneficiarii lucrării. În ceea ce privește lucrările, firma noastră s-a ocupat de manopera completă.

Construcția la cheie a decurs fluent, beneficiarul putând asigura la timp plățile necesare și vremea ținând cu noi. Astfel, deși au fost unele lucrări de o finețe deosebită, finisajele au fost gata în mai puțin de 80 de zile.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la cheie. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Finisaje interioare

Pereții interiori, tencuiți în faza la gri, au fost nivelați cu masă de șpaclu. Apoi a urmat un strat de amorsă și unul de tencuială decorativă de înaltă calitate, marca Kober.

Șapele s-au realizat mecanizat și au o grosime de 10 cm. Această grosime a fost solicitată de câtre beneficiar, noi în general preferând să oferim o șapă de 5cm.

Podul și acoperișul au fost izolate cu vată minerală de 10cm, la rolă.

Finisaje interioare Kober

Uși de interior

S-au instalat uși de interior de culoarea nucului, conform cerințelor beneficiarului. Ușile au fost achiziționate din Dedeman, încadrându-se în bugetul stabilit în contract.

Ușile au venit cu tocurile și mecanismele incluse iar montajul a fost asigurat de echipele noastre.

Uși de interior

Finisaje exterioare

Fațadele au fost vopsite folosind vopsea Deco - o combinație între două culori: bej cu maro, astfel încât aspectul final să fie unul temperat dar impresionant. La exterior s-au instalat pervazuri din aluminiu și soclul a fost decorat cu tencuială mozaicată.

Finisaje exterioare Deco

Suprafețe și pavaje

S-au instalat suprafețele alese de beneficiar, de la Dedeman, în bugetul stabilit în contract.

În bucătărie și baie s-au folosit plăci cu ornament și în diferite culori. Designul interior a fost realizat conform sugestiilor beneficiarului care a fost asistat de experții noștri.

Terasa principală de asemenea a fost placată cu gresie, precum și toate terasele mici.

Gresie, faianță, parchet

Instalație termică

S-a instalat o centrală prin gazeificare, pe peleți, marca Ariston, dimensionată conform mărimii casei. Montajul și punerea în funcțiune a fost asigurată tot de noi, fără costuri suplimentare pentru client, acest lucru fiind stipulat în contract și inclus în prețul casei.

Centrala peleți Ariston

Construcții Case la Cheie

Costuri construcție la cheie

Firma noastră poate efectua lucrări ”la cheie” la prețul de 395€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu și cel al casei la gri.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la cheie

 • Centrală termică, pe gaz sau altă soluție (electric, lemne, peleți), buget maxim 5500 Lei;
 • Trotuar în jurul casei din beton armat, 6cm grosime, 80cm lățime, tot perimetrul casei;
 • Încălzire prin radiatoare din aluminiu, distribuitoare la fiecare nivel;
 • Gresie porțelanată import Spania, parchet și faianță în valoare de 45 Lei/mp, preț catalog importator;
 • Uși de interior de 700 Lei/bucata;
 • Vopsea exterior premium, granulație minim 1,5mm;
 • Soclul casei va fi decorat cu tencuială albă de granulație minim 1.5mm;
 • Vopsea interior ultra-lavabilă;

Verificare Veridicitate Studiu de Caz

Deoarece deseori ne întâlnim de situația în care unii vizitatori pun la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate în aceste studii, vă invităm să folosiți una dintre metodele de mai jos pentru a testa afirmațiile din articol.

Interviu cu Beneficiarul

Reveniți pe această pagină pentru a vedea un clip video realizat împreună cu beneficiarul acestei lucrări în care este rugat să ne descrie experiența de a lucra cu noi.

Vizită la Șantier

Din păcate vizita la șantier nu mai este o opțiune pentru această casă, ea fiind livrată și locuită de către beneficiar.

Contactați Beneficiarul

La semnarea contractului, fiecărui beneficiar îi este creată o adresă de e-mail pe site-ul nostru care redirecționează automat mesajele către adresa lui personală.

[email protected]

Facebook

Puteți vedea galeria completă a acestei construcții pe pagina noastră de Facebook - acolo veți vedea toate imaginile, de la proiectare la livrare. Faceți click pe butonul de mai jos pentru a ajunge direct la albumul respectiv!

Vedeți albumul