031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Construcție Casă Balotești 2017, 170mp, Parter și Etaj, Credit Prima Casă - Păreri Case Bine Facute

Actualizat la: 03 Februarie 2018

Date Generale

 • SCR008

 • Cornelia S.

 • Balotești, IF

 • 2016

 • P+1E

 • 169 mp

 • 4 camere

 • 75.000€

 • Credit Imobiliar

Calendar

 • Sep. 2016
  Semnare Contract
 • Oct. 2016
  Concept și Proiectare
 • Noi. 2016
  Autorizație Construire
 • Dec. 2016
  Construcția la Roșu
 • Ian. 2017
  Conservare
 • Feb. 2017
  Conservare
 • Mar. 2017
  Conservare
 • Apr. 2017
  Construcția la Gri
 • Mai. 2017
  Construcția la Gri
 • Iun. 2017
  Construcția la Cheie
 • Iul. 2017
  Construcția la Cheie
 • Aug. 2017
  Livrare

Cuprins

Despre Proiect și Beneficiar

Construcție casă Balotești
Casa la cheie - vara anului 2017

Doamna Cornelia ne-a contactat încă de la începutul anului 2016 pentru a construi o casă pe care a găsit-o în catalogul nostru. Discuțiile au fost îngreunate de bancă deoarece nu am știut sigur dacă beneficiarul va primi creditarea.

În final, banca a aprobat creditul și în toamna lui 2016 am putut demara proiectarea și construcția.

Beneficiarul Lucrării

Doamna Cornelia are 30 de ani și este mamă. Dumneaei își dorește să locuiască și să își crească copiii la casă, într-o zonă curată, departe de poluarea orașului. Pentru a-și împlini visul, a achiziționat un teren pe malul unui lac, în Balotești, unde va construi o casă cu etaj.

Despre Teren

Terenul, de peste 400mp, aflat la un drum principal, lângă pădure și lac, face parte dintr-un cartier rezidențial în dezvoltare. Poziționarea lângă un drum mare îi permite beneficiarului să ajungă în partea de nord a capitalei în 10 minute.

Din păcate, terenul nu este branșat la utilități, sarcină care ne revine nouă. În rest, beneficiarul a avut toate actele la zi, ceea ce ne-a permis să ne mișcăm foarte repede cu autorizația și avizele necesare.

Sursa de Finanțare

Toată finanțarea a venit prin bancă, fapt ce a dus la o întârziere semnificativă, din cauza procedurilor de aprobare a creditului.

Cum am început colaborarea

Colaborarea a început prin luna Februarie a anului 2016, însă mai mult în regim informativ, pentru că beneficiarul nu era sigur că va obține creditul. Până la urmă, creditul a fost aprobat, iar în toamnă am accelerat activitățile, în speranța că vom finaliza casa la roșu înainte de prima zăpadă.

Design și Compartimentare

Proiectare casă Balotești
Conceptul casei

Beneficiarul a ales un model deja existent la noi de pe site. Curios este că a ales exact același model ca un alt beneficiar (Laura N.) – o casă modernă cu etaj și forme perpendiculare.

Definitivarea conceputului casei a durat aproximativ 2 luni, timp în care s-au schimbat mesaje între beneficiar și arhitect. Acest lucru nu a afectat deloc termenul de execuție, deoarece şi aprobarea creditului de către instituția bancară a durat mult.

Materiale trimise de beneficiar

Beneficiarul a folosit modelul de mai jos ca inspirație. Compartimentarea casei a fost modificată considerabil pentru ca beneficiarul să se poată încadra în buget, dar și pentru a oferi un spațiu generos familiei.

Poze trimise de beneficiar
Sugestie beneficiar - fațadă frontală
Poze trimise de beneficiar
Sugestie beneficiar - fațadă laterală

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața casei a fost determinată în special în funcție de bugetul alocat, iar numărul de camere în funcție de necesitățile de spațiu. În final, s-a realizat o armonie ideală între cele două.

Compartimentare casă Balotești 1
Compartimentare parter
Compartimentare casă Balotești 2
Compartimentare etaj

Configurația camerelor

Camerele au fost configurate în așa fel încât să iasă patru dormitoare, trei băi, o cameră tehnică, o bucătărie și un living mare.

Zona de zi

Zona de zi este împărțită între un living de aproape 26mp, o bucătărie de 10mp şi o baie de oaspeți foarte mică, de 1,6mp. Toate aceste camere sunt conectate printr-un hol care face parte din living. Tot din zona de zi mai face parte și o cameră tehnică de 5.6mp, care poate fi folosită și ca spălătorie sau spațiu de depozitare.

Iluminatul living-ului este asigurat de o fereastră mare, de 220 cm, de o ușă glisantă de 170cm și de o fereastră de 50cm. Toate acestea permit luminii să inunde toată încăperea, oferind un iluminat natural. Iluminatul și aerisirea bucătăriei se fac prin două ferestre de 120cm fiecare.

Zona de zi a casei din Balotești
Randare interioară - bucătărie

Zona de noapte

Zona de noapte este formată din patru dormitoare, dintre care trei la etaj și unul la parter. Aceste dormitoare sunt servite de două băi, ambele la etaj. Dormitorul principal, cu o suprafață utilă de 15.6mp, are anexat un dressing și o baie mare, de 4,4 mp, în care încape o cadă de tip jacuzzi.

Dormitoarele secundare sunt împărțite: două la etaj și unul la parter. Cele de la etaj au câte 13.5mp, fiecare, iar dormitorul de la parter are puțin sub 10mp utili, fiind destinat oaspeților. Cea de-a doua baie de la etaj este destinată acestor dormitoare.

Zona de noapte a casei din Balotești
Randare interioară - dormitor matrimonial

Exterior

Doamna Cornelia și-a dorit o curte cât mai mare, cu verdeață. De aceea, aceasta nu a optat pentru nicio terasă anexată casei. Singura suprafață pavată din exterior sunt terasele de la intrări.

Fațade

Pentru exteriorul casei s-a ales un design modern, care îmbină elementele de lemn cu cele de metal. Printre elementele de decor enumerăm balustradele și grinzile orizontale de la etaj.

Fațadă casă Balotești
Randare exterioară - față
Fațadă casă Balotești 2
Randare exterioară - spate

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Având în vedere că a durat foarte mult ca beneficiarul să obțină aprobarea băncii, am avut timp destul pentru a clarifica planimetria și design-ul exterior. Cu acestea clarificate, proiectarea a mers destul de fluent.

Autorizația de construire s-a eliberat la sfârșitul lunii noiembrie. Între timp, am realizat organizarea de șantier.

Proiectare Case

Costuri proiectare

Începând cu anul 2017, orice construcție trebuie realizată în mod obligatoriu numai pe baza unui Proiect Tehnic complet.

Compania noastră oferă servicii de proiectare de la 15€/mp, toate taxele incluse..

În condițiile în care construiți cu noi, veți primi proiectarea GRATUIT, fără niciun cost suplimentar.

Prețul proiectului include:

 • Machetă 3D a casei (exterior);
 • Tur 3D interior interactiv;
 • Consultanță în configurarea și organizarea casei;
 • Propuneri de design interior;
 • Planșe complete și avizate de arhitectură, rezistență și instalații;
 • Toate documentele necesare obținerii Autorizației de Construire;
 • Consultanță și asistență pentru pregătirea dosarului.

Construcția la Roșu

Construcție casă Balotești la roșu
Construcția la roșu - dec. 2016

Construcția la roșu a început la sfârșitul lunii noiembrie și se desfășoară destul de fluid datorită vremii permisive. În paragrafele de mai jos am descris în detaliu fiecare proces din cadrul construcției la roșu.

Am finalizat construcția la roșu în prima săptămână a lunii ianuarie, ulterior lăsând casa în conservare peste iarnă, până în aprilie, când am demarat construcția la gri.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la roșu. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Pregătirea și organizarea șantierului

De organizarea șantierului ne-am ocupat noi în totalitate. Am realizat procesele de organizare în timpul în care așteptam autorizația de construire – în luna Noiembrie.

La această casă lucrează doar muncitori care locuiesc în zona de nord a capitalei, fapt pentru care nu a fost necesar să oferim cazare. Mesele muncitorilor sunt asigurate de un restaurant din zonă, de la care curierul nostru aduce câte două mese calde pe zi, pentru fiecare muncitor.

Paza șantierului este asigurată parțial pasiv (prin faptul că terenul este înconjurat de alte case), dar și activ, de curierul nostru care trece de trei ori pe noapte pe la șantier.

Deșeurile sunt momentan colectate într-un loc improvizat lângă șantier, de unde vor fi ridicate săptămânal de firma de salubrizare locală.

La fel cum se întâmplă la toate șantierele noastre, plata dirigintelui de șantier a fost asigurată de beneficiar. Acesta este consultantul beneficiarului şi persoana însărcinată cu verificarea muncii noastre.

Trasarea s-a realizat în prezența arhitectului, iar săpătura s-a realizat mecanizat, ultimele retușuri fiind făcute manual – nivelarea și îndreptarea.

Materiale folosite la construcția la roșu

Fiind în zona de nord a capitalei, ne-a fost foarte ușor să aducem materiale de la depozitul nostru din Snagov. De aceea, nu am fost nevoiți să construim un depozit, putând să aducem dimineața materialele ce urmau să fie folosite în ziua respectivă.

Am folosit cofraje din lemn, confecționate la șantier, de către echipa noastră specializată. Placa a fost susținută cu popi metalici și cu folie.

Furnizor Beton

Pentru această lucrare am folosit beton tot de la compania Nest, care are o stație de betoane foarte apropiată de șantier. Alegem numai producători mari pentru betoane, deoarece calitatea acestora este foarte importantă pentru noi.

Betoanele reprezintă cea mai mare vulnerabilitate, deoarece pe acestea se bazează garanția de 50 de ani pe structura de rezistență pe care o oferim. De aceea, un reprezentant al firmei noastre asistă de fiecare dată când se încarcă un malaxor care va pleca la unul din șantierele noastre.

Furnizorul de beton al constructiei
Nest București

Pereții exteriori

Pentru pereții exteriori și cei interiori portanți s-a folosit cărămidă ceramică Porotherm 25 Robust, de la Wienerberger România. Alegem această cărămidă datorită rezistenței foarte mari la compresie – de două ori mai mare decât BCA-ul.

Din păcate, ne-am confruntat cu o situație neplăcută: cei de la Wienerberger ne-au livrat inițial o cărămidă fisurată, pe care ne-au schimbat-o ulterior, dar care a întârziat cu aproape o zi șantierul. Muncitorii au pus-o în operă (chiar dacă era crăpată), fără avizul celui care supervizează șantierele. La venirea supervizorului, muncitorii au fost puși de către acesta să dărâme toți pereții la care au folosit cărămidă fisurată și să aștepte până când vine cărămida schimbată.

Peretii exteriori ai casei
Porotherm Robust 25

Pereții interiori

Pentru pereții interiori despărțitori, fără capacitate portantă, am folosit cărămidă ceramică Porotherm N+F 11,5, de 115mm grosime. Aceasta oferă o izolație fonică foarte bună și este ușor de pus în operă pierderile fiind reduse.

Peretii interiori ai casei
Porotherm N+F 11,5

Acoperiș

Deși casa este inspirată din același model de la care s-a inspirat și doamna Laura (studiul de caz ID SCR001), în cazul acesta, beneficiarul a ales un acoperiș clasic, pe șarpantă și învelitoare (doamna Laura alesese placă de beton peste ultimul nivel.

Șarpanta este executată din lemn de construcții 12 x 12 cm, adus de la depozitul nostru din Snagov. Ea a fost confecționată și montată direct la șantier.

Construcții Case la Roșu

Costuri construcție casă la roșu:

Firma noastră oferă construcția casei la roșu la prețul de 185€/mp.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la roșu:

 • Fundație 1m adâncime, cu tălpi continue din beton;
 • Lățime grinzi de fundare: 60cm;
 • Armătură fundație: oțel Ø14, etrieri la 20cm;
 • Armătură stâlpi și grinzi: oțel Ø18, etrieri la 10cm;
 • Elementele de rezistență conform normativelor PC52, OB37, BST5005;
 • Beton: clasa C16/20 (B250);
 • Ziduri exterioare din Porotherm 25 ROBUST;
 • Ziduri interioare din Porotherm 11,5 N+F;
 • Izolație în pardoseală de 5 cm din polistiren;
 • Hidroizolație placă de pardoseală polietilenă;
 • Elevație soclu: 45cm;
 • Șarpantă din lemn, de 12x12cm;

Construcția la Gri

Construcția casă Balotești la gri
Casa la gri - mai 2017

Lucrarea la gri a început în luna aprilie, când vremea s-a îndreptat destul cât să putem lucra și la anumite aspecte ale finisajelor mai sensibile la temperatură și umiditate. Construcția s-a finalizat la sfârșitul lunii mai. Totul a decurs aproape fluent, în special datorită băncii care a furnizat plățile cu întârziere tolerabilă - la aproximativ o săptămână după ce am eliberat devizele de finalizare ale etapelor. Ne-am ocupat de tot, beneficiarul venind doar să inspecteze lucrarea din când în când.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la gri. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Învelitoare Acoperiș

Pentru astereala acoperișului s-a folosit lemn (scândură) de construcții, peste care s-a instalat folie anti-condens și un strat de șipci despărțitoare și de suport. Peste acestea s-a montat învelitoarea, marca Wetterbest, culoarea vișinie (clasic).

Învelitoarea a venit sub formă de kit, el incluzând toate elementele necesare: coame, jgheaburi, burlane, parazăpezi, închideri laterale etc.. Montajul ei a fost asigurat de către echipa noastră care face acoperișurile și a decurs perfect normal, vremea fiind foarte permisivă.

Învelitoare acoperiș
Învelitoare acoperiș Wetterbest

Izolație Pereți Exteriori

Pereții exteriori au fost izolați folosindu-se un ansamblu de polistiren, masă de șpaclu și tencuială. Astfel, peretele este mai rezistent, poate respira și este complet izolat termic. Am folosit polistiren expandat, EPS 70, cu o grosime de 10cm de la Adeplast, modelul Izotherm. Totul a decurs normal la instalare, ea fiind realizată în câteva zile.

Izolație termică pereți
Polistiren expandat Adeplast Izotherm

Ferestre

Beneficiarul a ales tâmplărie din PVC, marca Aluplast, cu profiluri Ideal4000, în 5 camere, de culoare stejar-auriu, în ton cu celelalte decorațiuni ale casei, oferind izolație termică de clasa superioară (clasa 4).

Ansamblul de sticlă folosit, de 24mm, are în componență 2 straturi de sticla de 4 mm (float și plani-therm), cu o pernă de aer 16mm între ele. Acest ansamblu oferind un grad sporit de izolație termică.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul altor lucrări, furnizorul de tâmplărie ales de beneficiar a livrat târziu, fapt ce a îngreunat construcția casei.

Tâmplărie Aluplast
Tâmplărie ferestre Aluplast

Ușă principală

Vom instala ușa principală la sfârșit, când terminăm finisajele. Se va instala o ușă metalică, cu mai multe puncte de încuiere, de culoarea nucului, plătită de noi dar aleasă de către beneficiar - conform bugetului din contract. Montajul este asigurat de echipa noastră.

Usa principala
Ușă principală metalică

Instalații

Instalațiile sunt convenționale, fără nimic special. Ele sunt realizate în totalitate de către echipele noastre specializate.

Instalația Electrică

Instalația electrică este compusă din un panou cu siguranțe automate (disjunctoare) marca Schneider Electric (Franța) și trasee electrice. Siguranțele sunt grupate pe etaje și există trasee speciale pentru prize, lumini, băi, bucătărie și consumatori mari (boiler, mașină de spălat etc.).

Traseele sunt formate din cabluri de cupru de 2,5mm pentru prize și consumatorii mari, respectiv de 1,5mm pentru lumini. Traseele includ suport pentru întrerupătoare cap-scară (în zona scării) și cabluri UTP (de rețea) și coaxial (cablu TV).

Instalație electrică
Siguranțe automate Schneider Electric

Instalația termică și sanitară

Beneficiarul a ales o soluție clasică pentru instalația termică, una bazată pe radiatoare de aluminiu și oțel (calorifere). S-au folosit calorifere puțin supra-dimensionate pentru o mai bună inerție termică. Agentul termic este distribuit prin conducte de tip PEX-AL cu izolație termică, încastrate în pereți și este încălzit de o centrală marca Ariston, pe gaz, în condensație.

Instalația sanitară este una convențională, realizată din conducte PVC (galbene) pentru evacuarea apei menajere și conducte PPR pentru apa proaspătă. Îmbinările se fac prin sudură la cald, țevile devenind practic un circuit complet, fără întreruperi.

Instalație termică
Centrală termică Ariston

Construcții Case la Gri

Costuri construcție casă la gri

Firma noastră poate construi case la gri la prețul de 285€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la gri

 • Kit învelitoare acoperiș 0.5mm, folie anti-condens;
 • Tencuială exterioară în două straturi, plasă din fibră de sticlă 145g/mp;
 • Izolație exterioară: polistiren 10cm EPS 80;
 • Izolație acoperiș din vată minerală de 15cm;
 • Ferestre albe, profile 70mm, 5 camere;
 • Ușă intrare de 2500 Lei;
 • Pereți interiori tencuiți și gletuiți (gata de vopsit);
 • Șape auto-nivelante de 7cm grosime;
 • Tavane din structură metalică, placare gips-carton ignifugat, izolație din vată minerală, 10cm;
 • Instalație electrică Schneider ViGi, panou la fiecare nivel;
 • Instalație sanitară și termică din conducte PPR;

Construcția la cheie

Casa la cheie
Casa la cheie - iul. 2017

Construcția la cheie a început imediat ce ne-a permis vremea. Finisajele au fost alese de beneficiar iar toate lucrările au fost efectuate de firma noastră. Singura lucrare pe care o va face doamna Cornelia în regie proprie va fi scara către pod.

Galerie Foto

Finisaje interioare

La interior am folosit vopsea lavabila Oskar, de culoare albă pe hol și diferite culori în alte camere (la alegerea beneficiarului). Podelele au fost nivelate cu șapă mecanizată, peste care am instalat gresie porțelanată, faianță și parchet laminat. Ușile de interior, de calitate superioară, au fost instalate la finale, ele fiind alese de către beneficiar.

Finisaje interioare
Finisaje interioare finalizate

Finisaje exterioare

La exterior, fațada casei a fost vopsită cu tencuială decorativă crem, în două nuanțe. Din păcate, la insistențele beneficiarului, am aplicat tencuiala decorativă într-o perioadă cu risc mare de ploaie, risc ce s-a dovedit real - a plouat și a curs tencuiala. Urmează să dăm din nou fațada imediat ce ne permite vremea.

Finisaje exterioare Balotesti
Finisajele exterioare

Galerie Video