031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Păreri Case Bine Făcute: Construcție casă la cheie, 170mp, Sămurcași, Dâmbovița

Date Generale

 • SCR009

 • Bogdan S

 • Sămurcași, DB

 • 2016

 • P+M

 • 170 mp

 • 4 camere

 • 75.000€

 • Credit Imobiliar

Calendar

 • Aug. 2016
  Semnare Contract
 • Sep. 2016
  Concept și Proiectare
 • Oct. 2016
  Autorizație de Construire
 • Noi. 2016
  Construcția la Roșu
 • Dec. 2016
  Construcția la Roșu
 • Ian. 2017
  Conservare
 • Feb. 2017
  Conservare
 • Mar. 2017
  Construcția la gri
 • Apr. 2017
  Construcția la gri
 • Mai 2017
  Construcția la cheie
 • Iun. 2017
  Construcția la cheie
 • Iul. 2017
  Livrare

Despre Proiect și Beneficiar

Constructie casa Samurcasi
Casa la cheie, înainte de închiderea șantierului

Domnul Bogdan ne-a contactat în primăvara anului 2016 pentru o construcție. Când ne-a contactat pentru prima dată, încă nu avea terenul achiziționat. La sfârșitul verii, după ce a cumpărat un teren, ne-a contactat din nou, de data aceasta cu intenția de a construi.

După o scurtă perioadă în care, împreună cu beneficiarul, am lucrat la macheta casei, am putut demara proiectarea și, ulterior, lucrarea. Conceptul s-a definit destul de ușor, deoarece am lucrat prin teleconferință, iar acest lucru ne-a ajutat mult atât pe noi, cât și pe beneficiar.

De solicitarea și obținerea actelor necesare ne-am ocupat noi. Ne-a ajutat mult faptul că beneficiarul avea toate documentele terenului actualizate la zi.

Beneficiarul Lucrării

Domnul Bogdan are puțin peste 30 de ani și este capul unei familii cu un copil. Deoarece nu dorește ca fiul său să crească în poluarea și aglomerația orașului, a ales să construiască o casă în care să se mute cât mai repede.

Din toate firmele cu care a discutat, dl. Bogdan ne-a ales pe noi, datorită referințelor oferite de alți clienți, a vizitelor la șantierele noastre din București, dar și datorită faptului că a lucrat foarte bine cu noi pe partea de consultanță.

Despre Teren

Terenul este poziționat într-o zonă liniștită a orașului Buftea, la 15 minute distanță de București. Beneficiarul a ales această locație datorită proximității de oraș, dar și datorită faptului că este o zonă rezidențială în plină dezvoltare.

Terenul a avut utilități ușor accesibile, ceea ce ne-a făcut munca deosebit de ușoară – nu a fost nevoie să așteptăm racordarea.

Sursa de Finanțare

Finanțarea a venit parțial din fonduri proprii, fapt pentru care lucrarea s-a putut demara destul de repede. Însă economiile au asigurat doar prima etapă, din cele 11 contractate. De aceea a fost nevoie și de un credit bancar, care a întârziat puțin șantierul.

Cum am început colaborarea

Primul contact cu beneficiarul a fost în luna Februarie a anului 2016. Atunci i-am oferit beneficiarului consultanță în vederea selectării unui model din catalogul nostru, urmând să continuăm discuția după ce reușește să achiziționeze un teren.

Cu toate că puteam demara construcția mai devreme, beneficiarul ne-a urmat sfatul și a ales să construiască în toamnă. I-am recomandat această perioadă pentru a permite betonului să se usuce uniform. Mai exact, în toamna aceasta se vor realiza lucrarea la roșu și anveloparea, iar anul viitor se vor face finisajele.

Design și Compartimentare

Concept constructie casa - pareri case bine facute
Concept casă - propunere finală

Beneficiarul a compartimentat casa după nevoile sale și nu a fost constrâns de un buget anume. De aceea, camerele au ieșit foarte utile și spațioase. Regimul de înălțime, parter și mansardă, a fost ales de către beneficiar datorită faptului că acest tip de casă este cel mai ușor de întreținut.

Designul exterior a fost inspirat dintr-un model din catalogul nostru, dar și din modele de case întâlnite pe alte site-uri.

Materiale trimise de beneficiar

Pentru a ne fi mai ușor să realizăm conceptul, beneficiarul ne-a indicat un model din catalog, din care să ne inspirăm. Însă, cea mai mare contribuție a avut-o faptul că la modelul final de compartimentare am lucrat prin teleconferință.

Practic, beneficiarul s-a putut plimba prin noua s-a locuință și ne-a putut indica modificările necesare – toate acestea în timp real. Teleconferința, prin natura sa, s-a realizat fără ca beneficiarul să calce vreodată în biroul arhitectului care l-a consiliat.

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața casei a fost determinată de nevoile de spațiu ale beneficiarului, dar s-a ținut cont și de alte aspecte, precum eficiența energetică și luminozitatea camerelor.

Compartimentare casa 1
Planimetrie parter
Compartimentare casa 2
Planimetrie etaj

Configurația camerelor

Zona de zi

Zona de zi se află parțial la parter și parțial la etaj. La parter avem bucătăria, de 14mp și living-ul foarte încăpător, de 36mp utili. La etaj există un birou de 14.50mp, conceput pentru ca dl. Bogdan să poată lucra în liniște, departe de agitația de la parter.

Iluminatul living-ului este asigurat de două ferestre mari, de 190 cm lățime, una dintre ele fiind de 2 m înălțime, precum și de o ușă de sticlă, care face accesul spre terasă. Iluminatul și aerisirea bucătăriei sunt realizate prin intermediul a două ferestre de 170cm lățime. La parter mai găsim un grup sanitar de 3mp și o cameră tehnică.

Zona de zi a casei
Randare de interior - living

Zona de noapte

Zona de noapte este în totalitate la etaj și constă în două dormitoare identice și foarte spațioase, de 17.5mp fiecare, precum și o baie, de 6.5mp utili. Dormitoarele sunt luminate printr-o fereastră mare, de 170cm lățime, care oferă o lumină naturală ce inundă camera.

Baia de la etaj este mai generoasă decât cea de la parter, aceasta oferind 6.5 mp utili. Pe lângă obiectele sanitare obișnuite, această baie are destul spațiu pentru o cadă mare, iar aerisirea și iluminarea se realizează printr-o fereastră triunghiulară, cu baza de 160cm.

Zona de noapte a casei
Randare de interior - dormitor

Exterior

La exterior se află o terasă foarte mare, pe toată lățimea casei și una mică, pentru intrare. Tot la exterior există și un coș comun pentru șemineu și grătar.

Terasa este foarte generoasă, oferind 23 mp utili de spațiu pentru relaxare. Ea este destul de mare încât să acomodeze o masă de 4-6 persoane și un grătar din cărămidă și este prevăzută cu un acoperiș de țiglă.

Fațade

Designul fațadei este simplu, fără prea multe elemente complicate. Singurul aspect ieșit din comun este terasa din spatele casei. Aceasta este împrejmuită cu un gard decorativ și este prevăzută cu un coș la care va fi conectat un grătar rustic, din cărămidă.

 Fatada casa
Randare de exterior - fațadă vest
 Fatada casa
Randare de exterior - fațadă sud

Concluzie concept

Realizarea conceptului nu a durat mult, datorită modului de lucru, prin teleconferință. Acest mod de lucru presupune ca unul dintre colegii noștri de la departamentul de proiectare să lucreze la proiect împreună cu beneficiarul. Totul se face la distanță, nefiind nevoie ca beneficiarul să se deplaseze la biroul nostru.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Proiectarea a mers foarte rapid, datorită faptului că aveam deja definit conceptul. În mai puțin de o săptămână, am avut proiectul finalizat și gata de depus pentru obținerea autorizației de construcție.

Am reușit să depunem actele pentru autorizație la începutul lunii Octombrie, iar până spre sfârșitul acestei luni vom demara lucrarea.

Proiectare Case

Costuri proiectare

Începând cu anul 2017, orice construcție trebuie realizată în mod obligatoriu numai pe baza unui Proiect Tehnic complet.

Compania noastră oferă servicii de proiectare de la 15€/mp, toate taxele incluse..

În condițiile în care construiți cu noi, veți primi proiectarea GRATUIT, fără niciun cost suplimentar.

Prețul proiectului include:

 • Machetă 3D a casei (exterior);
 • Tur 3D interior interactiv;
 • Consultanță în configurarea și organizarea casei;
 • Propuneri de design interior;
 • Planșe complete și avizate de arhitectură, rezistență și instalații;
 • Toate documentele necesare obținerii Autorizației de Construire;
 • Consultanță și asistență pentru pregătirea dosarului.

Construcția la Roșu

Constructie la rosu Samurcasi
Construcția la roșu - noiembrie 2016

Construcția la roșu a început pe la jumătatea lunii Noiembrie, din cauza autorizației de construcție, care a fost eliberată destul de târziu. În rest, nu au existat probleme de execuție, casa fiind una ușor de ridicat.

Trasarea a fost realizată în prezența arhitectului și a dirigintelui de șantier. Săpăturile au fost efectuate semi-mecanizat, în mare parte de mână. Am început să efectuăm săpăturile manual, deoarece sunt mai ușor de controlat decât săpăturile în totalitate mecanizate – respectă mai bine adâncimea și grosimea din proiect.

Galerie Foto

Pregătirea și organizarea șantierului

În ceea ce privește cazarea, am dus la șantier o rulotă, cu scopul de a găzdui muncitorii care rămân la șantier peste noapte – cei care nu sunt din București. Mesele sunt asigurate de un restaurant local, care livrează două mese calde pe zi.

Paza este asigurată de muncitorii noștri, dar și de vecini (este un cartier bine dezvoltat). Nu este nevoie de multă securitate, întrucât nu lăsăm la șantier materiale ce pot fi furate – majoritatea materialelor se consumă în ziua în care sunt aduse.

Deșeurile se strâng într-un loc special amenajat, lângă șantier. Ele urmează a fi ridicate de către compania locală de salubrizare.

Dirigintele de șantier a rămas în sarcina beneficiarului. Insistăm să nu angajăm sau să recomandăm noi dirigintele de șantier pentru că acesta trebuie să fie cel care ne veghează. De aceea, este important ca această persoană să fie cât mai obiectivă.

Materiale folosite la construcția la roșu

Pentru realizarea construcției la roșu s-au folosit cofraje din lemn, confecționate la șantier, împreună cu popi metalici și folie specială.

Nu a fost nevoie de un depozit special pentru materiale, ci s-a improvizat unul lângă rulotă. Odată ce terminăm parterul, majoritatea materialelor vor fi stocate în camerele finalizate.

Furnizor Beton

Betonul a fost furnizat de compania Nest. Alegem această companie datorită prestigiului pe care îl are pe piață și datorită transparenței de care dă dovadă. Ei ne lasă să fim prezenți când se încarcă malaxoarele, iar astfel suntem siguri de calitatea betonului (pe care o garantăm contractual). De asemenea, cu ei avem siguranța că ceea ce este menționat în certificatul de conformitate se respectă în realitate.

Betonul a fost transportat cu malaxoare moderne, fiind în continuă mișcare. El a fost turnat cu ajutorul unei pompe de ultimă generație, care a asigurat o distribuție și o consistență foarte bună a acestuia.

Furnizorul de beton al constructiei
Nest București

Pereții exteriori

Zidurile exterioare și cele portante au fost realizate folosindu-se cărămidă Porotherm Robust, de 25cm grosime, produsă de Wienerberger, în România. Cărămida ceramică din gama Robust este cea mai rezistentă cărămidă de pe piață, ea rezistând la o sarcină de două ori mai mare decât blocurile BCA de aceleași dimensiuni.

Peretii exteriori ai casei
Porotherm ROBUST 25

Pereții interiori

Pentru pereții interiori despărțitori – fără capcitate portantă, am folosit cărămidă ceramică Porotherm N+F 11,5, de 115mm grosime. Aceasta oferă o izolație fonică foarte bună și este ușor de pus în operă, pierderile fiind foarte reduse.

Peretii interiori ai casei
Porotherm N+F 11,5

Acoperiș

Șarpanta acoperișului a fost realizată din lemn de construcție conform proiectului. Asamblarea ei a fost realizată de către echipa noastră specializată în acoperișuri și a decurs fără probleme. Faza la roșu presupune livrarea casei doar cu șarpantă (fără astereală).

Construcții Case la Roșu

Costuri construcție casă la roșu:

Firma noastră oferă construcția casei la roșu la prețul de 185€/mp.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la roșu:

 • Fundație 1m adâncime, cu tălpi continue din beton;
 • Lățime grinzi de fundare: 60cm;
 • Armătură fundație: oțel Ø14, etrieri la 20cm;
 • Armătură stâlpi și grinzi: oțel Ø18, etrieri la 10cm;
 • Elementele de rezistență conform normativelor PC52, OB37, BST5005;
 • Beton: clasa C16/20 (B250);
 • Ziduri exterioare din Porotherm 25 ROBUST;
 • Ziduri interioare din Porotherm 11,5 N+F;
 • Izolație în pardoseală de 5 cm din polistiren;
 • Hidroizolație placă de pardoseală polietilenă;
 • Elevație soclu: 45cm;
 • Șarpantă din lemn, de 12x12cm;

Construcția la gri

Constructie casa la gri Samurcasi
Construcția la gri - aprilie 2017

Construcția la gri s-a desfășurat fără probleme, imediat ce ne-a permis vremea. Am realizat toate lucrările, inclusiv instalațiile. În paragrafele următoare vom detalia fiecare etapa împreună cu procedurile realizate și materialele folosite. Galerie Foto

Învelitoare Acoperiș

Am folosit învelitoare de tip țiglă metalică, marca Wetterbest, cu o grosime de 0.5mm care a venit sub formă de kit complet. Acesta include toate accesoriile precum coame, jgheaburi, burlane etc.. Montajul a fost asigurat de către echipa noastră specializată în acoperișuri. Culoarea a fost aleasă de beneficiar în ton cu tâmplăria și ușa.

Invelitoare Wetterbest
Învelitoare acoperiș Wetterbest

Izolație pereți exteriori

Izolația pereților exteriori constă într-un strat de polistiren expandat (EPS70) marca AdePlast, modelul Izotherm de 100mm. Acesta a fost atașat cu adeziv profesional de cărămidă și întărit cu plasă din fibră de sticlă de 150g/mp și un strat de tencuială. Polistirenul de 10cm oferă o izolație termică excelentă iar plasa întărește considerabil peretele, el fiind rezistent la șocuri.

Izolatie pereti Adeplast
Polistiren expandat AdePlast

Ferestre

Beneficiarul a ales tâmplărie din PVC marca AluPlast, modelul Ideal4000, cu 5 camere și grosime constructivă de 70mm. Culoarea, gri-antracit a fost aleasă de beneficiar, în ton cu celelalte elemente decorative.

Sticlăria, de 24mm grosime, în două straturi oferă o foarte bună izolație termică și fonică datorită configurației sale: 4mm Float + 16mm gol + 4mm Planitherm.

Ferestre AluPlast
Profile Aluplast

Ușă principală

La intrarea în casă a fost instalată o ușă metalică, izolată cu vată minerală și care are 4 puncte de închidere. Culoarea ușii a fost aleasă de beneficiar. Ușa principală este specială pentru case - ea fiind tratată la exterior cu vopsea anti UV pentru a preveni decolorarea în timp.

Usa de exterior
Ușă de exterior metalică

Instalații

Firma noastră a realizat toate lucrările pentru instalații iar în paragrafele de mai jos vom descrie fiecare etapa și materialele folosite.

Instalația electrică

Instalația electrică este formată dintr-un panou în care sunt instalate siguranțe automate marca Schneider Electric, câte două circuite pentru fiecare cameră: unul de 16A pentru prize și unul de 10A pentru iluminat. Pe lângă acestea, s-au instalat și două siguranțe diferențiale iDPNa Vigi, care protejează împotriva electrocutării.

Deoarece beneficiarul va încălzi cu centrală electrică, s-a instalat o linie de curent trifazic.

Conductorii folosiți sunt cei standard: cupru, 2.5mm grosime pentru prize și 1.5mm grosime pentru lumini. Pe lângă conductori, instalația electrică mai include și cabluri UTP (pentru Internet) și coaxial (pentru TV). Beneficiarul a dorit ca în living să facem o instalație specială pentru un proiector care va fi atașat de tavan. Această instalație include un cablu HDMI și o priză.

Instalatie Electrica Schneider
Siguranțe automate Schneider Electric

Instalația termică și sanitară

Conductele de apă pentru cele două instalații (termică și sanitară) sunt realizate din PPR, un material foarte durabil care se îmbină prin sudare, eliminând în totalitate riscul de scurgeri. De asemenea, acest material este și un bun izolator termic, fapt pentru care apa va pierde foarte puțin din energie pe parcursul de la centrală la radiatoare.

S-au instalat distribuitoare din alamă și radiatoare din oțel. Distribuitoarele ajută la realizarea unui circuit dedicat pentru fiecare radiator. Astfel, dacă un radiator nu este necesar, poate fi oprit direct din distribuitor, eficientizând la maxim utilizarea centralei.

Pentru evacuarea apei menajere, instalația sanitară folosește conducte din PVC gri standard (deasupra pardoselilor) și portocalii non-casante pentru partea îngropată.

Instalația termică a fost finalizată prin instalarea unei centrale electrice și a unui boiler electric.

Centrala Termica Protherm
Centrala electrica Protherm Ray

Construcții Case la Gri

Costuri construcție casă la gri

Firma noastră poate construi case la gri la prețul de 285€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la gri

 • Kit învelitoare acoperiș 0.5mm, folie anti-condens;
 • Tencuială exterioară în două straturi, plasă din fibră de sticlă 145g/mp;
 • Izolație exterioară: polistiren 10cm EPS 80;
 • Izolație acoperiș din vată minerală de 15cm;
 • Ferestre albe, profile 70mm, 5 camere;
 • Ușă intrare de 2500 Lei;
 • Pereți interiori tencuiți și gletuiți (gata de vopsit);
 • Șape auto-nivelante de 7cm grosime;
 • Tavane din structură metalică, placare gips-carton ignifugat, izolație din vată minerală, 10cm;
 • Instalație electrică Schneider ViGi, panou la fiecare nivel;
 • Instalație sanitară și termică din conducte PPR;

Construcția la cheie

Constructie casa la cheie Samurcasi
Casa la cheie - iunie 2017

Această etapă a fost demarată imediat după finalizarea construcției la gri, multe dintre lucrările implicate de construcția la gri fiind realizate în paralel cu cele la cheie. Am realizat aproape toate lucrările, mai puțin ramele ușilor și finisarea terasei - lucrări care nu au făcut parte din contract, la solicitarea beneficiarului.

Toate finisajele au fost alese de către beneficiar, încadrându-se în bugetul stabilit contractual. Noi am realizat instalarea lor.

Galerie Foto

Finisaje interioare

Pereții au fost decorați cu vopsea lavabilă siliconică marca Kober. Pardoselile au fost îndreptate cu șapă auto-nivelantă turnată mecanizat iar apoi placate cu gresie porțelanată în băi și bucătărie și parchet laminat în camere.

Faianța este tot de tip porțelanat și a fost montată în baie și bucătărie, acoperind pereții.

Finisaje interioare
Finisaje interioare

Finisaje exterioare

La exterior s-a folosit tencuială decorativă Kober, rezistentă la intemperii și radiații UV. Beneficiarul nu a dorit și alte finisaje în afara de lavabilă, urmând să le facă în regie proprie în viitor.

Finisaje Exterioare
Finisaje exterioare

Construcții Case la Cheie

Costuri construcție la cheie

Firma noastră poate efectua lucrări ”la cheie” la prețul de 395€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu și cel al casei la gri.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la cheie

 • Centrală termică, pe gaz sau altă soluție (electric, lemne, peleți), buget maxim 5500 Lei;
 • Trotuar în jurul casei din beton armat, 6cm grosime, 80cm lățime, tot perimetrul casei;
 • Încălzire prin radiatoare din aluminiu, distribuitoare la fiecare nivel;
 • Gresie porțelanată import Spania, parchet și faianță în valoare de 45 Lei/mp, preț catalog importator;
 • Uși de interior de 700 Lei/bucata;
 • Vopsea exterior premium, granulație minim 1,5mm;
 • Soclul casei va fi decorat cu tencuială albă de granulație minim 1.5mm;
 • Vopsea interior ultra-lavabilă;

Galerie Video