Calculator de Preț pentru Construcția unei Case

Bine ați venit!

Această pagină are scopul de a vă informa corect privind costurile de construcție pe care le implică o casă din cărămidă.

Completând formularul de mai jos veți vedea în timp real cât de mare este casa pe care o configurați și cât ar costa aceasta în etapele ”la roșu” și ”la cheie”. Prețurile afișate pe această pagină sunt doar orientative, în situații ideale. În realitate, ele diferă de la caz la caz și uneori se pot și dubla. Pentru a vedea ce includ prețurile acestea vă recomandăm să vizitați secțiunea de Informații Utile făcând click pe legăturile de mai jos.

Ce include prețul ”La Roșu”? Ce include prețul ”La Cheie”?

După ce v-ați informat privind costurile, ne puteți cere planul casei pe care ați configurat-o. Acesta va fi realizat GRATUIT de către echipa noastră de arhitecți și va fi personalizat conform cerințelor dumneavoastră.

Singura cerință pe care o avem este să ne trimiteți o schiță a terenului pe care doriți să construiți pentru a vă putea face planul casei conform planului terenului.

Cum funcționează?

1

Trimitere informații

Inițial, va trebui să ne trimiteți cât mai multe detalii referitoare la proiectul dumneavoastră. Acestea ne ajută să ne facem o idee cât mai completă asupra a ceea ce vă doriți. Momentan, aceste informații pot fi trimise completând formularul de mai jos.

2

Clarificare

După ce am primit solicitarea dumneavoastră veți fi contactat de unui agent din partea departamentului de arhitectură pentru a vă solicita detalii suplimentare (de ex. cum ați dori să fie poziționate camerele sau câte ferestre doriți).
De asemenea, el vă va solicita și o schiță a terenului pe care va trebui să o trimiteți prin e-mail așa că este bine să o aveți pregătită.

3

Propunere inițială

Odată ce am primit toate informațiile de care avem nevoie de la dumneavoastră, colegul nostru care se ocupa de planimetrii va pregăti o variantă inițială a planului casei, pe care o veți primi prin e-mail.

4

Retușuri

După ce analizați propunerea noastră de compartimentare, urmează să o retușăm împreună, aducând-o la forma ideală.

5

Ofertă de preț

Abia după ce am identificat clar exact ce casă doriți să construiți, vă vom înainta o ofertă de preț la care se vor aplica diferite promoții derulate în perioada respectivă.

Atenție! Câmpurile încercuite cu roșu sunt obligatorii!

Date despre teren și structură

Cât de mare este parcela dumneavoastră de pământ și cât de mare ați dori să fie amprenta casei?

Luați în considerare limitările locale în ceea ce privește ocuparea terenului. Dacă aveți un 018b14 teren de 150mp este puțin probabil că veți putea ridica o casă de 100mp amprentă la sol. Pentru a descoperi care sunt limitările, vă sfătuim să obțineți un Certificat de Urbanism de la Primărie și să ni-l trimiteți pentru a vă explica ce anume puteți construi și în ce limite.

Scrieți în căsuța de mai jos cât mai multe detalii despre terenul dumneavoastră: suprafață totală, unde se află, dacă este denivelat, dacă are deja o construcție pe el, dacă are acces la utilități (apă, curent, gaze) ce acte ați scos până acum și orice detaliu pe care îl considerați relevant. Dacă încă nu aveți terenul, lăsați căsuța goală.

Informatii despre teren si structura

Doriți casa cu etaj sau mansardă?

Casele cu etaj sau mansardă, deși ocupă mai puțin spațiu la sol, deseori au o suprafață utilă mai mică decât cele doar parter din cauza scării care ocupă minim 8 mp utili.
Casele cu etaj sunt mai spațioase decât cele cu mansardă și deseori diferența de cost este mică.

Faceți click pe căsuța de mai jos și alegeți cea mai potrivită variantă pentru dumneavoastră.

Casa cu etaj sau mansarda?

Casa va avea beci? Dacă da, câți metri pătrați va avea?

Țineți cont că prețul per metru pătrat al beciului/subteranului este de două ori mai mare decât al structurilor de la suprafață din cauza încărcării mare cu fier/beton.

Introduceți în căsuța de mai jos suprafața utilă pe care ați dori să o aibă doar beciul. Dacă nu doriți să aibă beci, lăsați căsuța goală.

Beciul dumneavoastră va costa aproximativ 0€ la cheie.

Casa va avea beci?

Garaj

Ați dori să atașați și un garaj casei? Dacă da, câte mașini ar trebui să găzduiască?

Alegeți din căsuțele de mai jos câte garaje doriți să aibă casa și câte mașini vor găzdui fiecare.

Garajul dumneavoastră va avea 0 de metri pătrați și va costa aproximativ 0 la cheie.

Ați dori să atașați și un garaj casei? Dacă da, câte mașini ar trebui să găzduiască?

Ce formă vreți să aibă casa?

Casele cu puține colțuri (dreptunghiulare/pătrate) tind să aibă mai multă suprafață utilă în aceeași metri pătrați construiți decât casele cu forme iregulate (cu multe colțuri). Aceasta nu este o regulă generală.

Inserați în câmpul de mai jos cât mai multe detalii despre forma pe care ați dori să o aibă casa sau lăsați câmpul gol pentru a vă propune noi cea mai bună variantă.

Ce forma va avea casa?

Design exterior

Puteți să ne trimteți o imagine cu o casă care v-a plăcut la exterior pe adresa [email protected], să ne comunicați un ID din catalogul nostru sau să ne scrieți câteva cuvinte despre cum ați dori să fie fațada și acoperișul pentru a ne face o idee despre așteptările dumneavoastră.

Scrieți în câmpul de mai jos cât mai multe detalii despre cum ați vrea să iasa casa și eventual link-uri spre alte modele care v-au plăcut, de pe alte site-uri.

Design exterior

Date despre compartimentare – zonă de noapte

Înainte de a completa configuratorul de mai jos, vă rugăm citiți următoarele paragrafe, ele vă vor oferi informații foarte importante referitoare la cum să completați formularul cât mai corect.

Dormitoare principale

Dormitoarele principale sunt camere pentru dormit care pot acomoda un pat king-size (180cm). Acestea au în general 13-15mp, însă dimensiunile variază în funcție de gusturile fiecăruia. Suprafața minimă legală este de 12mp.

În câmpul de mai jos, specificați orice detaliu pe care îl considerați important în ceea ce privește compartimentarea dormitoarelor principale. De ex. să excludem tv-ul din dormitor, să punem noptiere de 40cm lățime etc..

Cate dormitoare mari vreti?

Dormitoare secundare

Dormitoarele secundare sunt camere medii care pot fi folosite fie ca dormitor, fie ca birouri. Acestea trebuie să aibă aproximativ 9-11 mp dacă va fi folosit ca birou sau minim 12 mp dacă va fi folosit ca dormitor. Ideal trebuie să acomodeze lejer un pat matrimonial queen-size (160cm lățime), un dulap și un birou.

Completați câmpul de mai jos cu instrucțiuni relevante privind dormitoarele/camerele secundare. Aici ne puteți specifica de exemplu dacă doriți ca anumite camere să fie birou sau cameră de jocuri.

Cate dormitoare mici sau birouri vreti?

Dimensiuni recomandate pentru dormitoare

În imaginea alăturată puteți vedea cât spațiu veți avea în dormitor în funcție de suprafața sa.

Care este marimea minima a unui dormitor?

Dressing

Dressing-ul este o cameră dedicată depozitării hainelor. În general, aceste camere se atașează dormitoarelor, uneori servind ca zonă de trecere între dormitor și baie însă aceasta nu este o regulă generală. Recomandăm ca dressing-ul să fie de 5-6mp, astfel vor încăpea 2-3 dulapuri mari și o oglindă.

Menționați orice informații relevante privind dressing-urile și spațiile de depozitare a hainelor. De exemplu: trebuie să încapă două dulapuri de 210cm x 60cm și un suport de încălțăminte.

Informatii despre teren si structura

Băi principale

Zona de noapte ar trebui să aibă cel puțin o baie principală. Aceasta este baia care servește dormitorul principal dar poate fi folosită și în regim partajat, cu celelalte dormitoare. Baia principală ar trebui să acomodeze cu ușurință, pe lângă obiectele sanitare comune și o cadă sau cabină mare de duș, un dulap de baie și eventual o chiuvetă cu două bazine. Recomandăm ca baia principală să aibă 7 mp.

Băi secundare

Băile secundare sunt băi care servesc dormitoarele secundare. În general acestea sunt partajate (o baie la fiecare 2-3 dormitoare). Băile secundare ar trebui să acomodeze, pe lângă obiectele sanitare comune, o cabină de duș și un dulap. Recomandăm ca fiecare baie secundară să aibă minim 4 mp.

Oferiți cât mai multe detalii despre cum ați dori să fie dotate băile principale și cele secundare. Ne interesează în special dacă doriți bideu, chiuvetă dublă, ce tip de cadă preferați, dacă doriți dulap în baie etc..

Câte băi doriți să aibă locuința?

Configurator zonă de noapte

Completați formularul de mai jos cu preferințele dumneavoastră privind compartimentarea zonei de noapte. Vedeți la sfârșitul formularului costul estimativ al acestei zone.

Dormitoare principale

Suprafață dormitoare principale:
0 mp

Dormitoare secundare

Suprafață dormitoare secundare:
0 mp

Dressing

Suprafață dressing-uri:
0 mp

Băi principale

Suprafață băi principale:
mp

Băi secundare

Suprafață băi secundare:
0 mp

Cost aproximativ al zonei de noapte

Total mp utili:
0 mp
Cost estimativ (la cheie):
0

Date despre compartimentare – zonă de zi

Living room / sufragerie

Un living room/sufragerie ar trebui să aibă minim 25 mp deoarece trebuie să acomodeze un colțar mare, o bibliotecă, o masă mare și să lase spațiu destul pentru alte obiecte (de ex. un brad de Crăciun). Deseori, această cameră este folosită și pentru a lua masa cu familia (dining), deci ar trebui să fie destul de spațioasă pentru o masă mare, de minim 6 persoane.

Completați căsuța de mai jos cu cât mai multe detalii privind felul în care doriți să folosiți living-ul, de exemplu: câte persoane vor lua masa, ce fel de canapea doriți să puneți, dacă doriți să aibă acces la terasă etc..

Cât de mare ar trebui să fie living-ul?

Bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere ale casei deoarece în ea se va petrece foarte mult timp. Fie că pregătiți masa pentru cei dragi, fie că serviți micul dejun cu familia, bucătăria trebuie să fie destul de spațioasă și bine utilată. Recomandăm ca în bucătărie să vă planificați destul spațiu pentru blaturi de 60cm lățime cu utilități de bucătărie incorporate (aragaz, chiuvetă etc) și o masă de minim 4 persoane. În aceste condiții, bucătăria ar trebui să aibă minim 9 mp, deși 11-12 metri ar fi recomandabil.

Folosiți căsuța de mai jos petru a ne oferi cât mai multe detalii referitor la bucătărie. Dorim să știm în special dacă doriți să luați masa în această cameră și câte persoane vor sta simultan la masă; de asemenea, ne-ar fi de folos să știm ce tip de utilare veți folosi în bucătărie (de ex. mașină de spălat vase, cuptor, chiuvetă dublă etc.). Vă rugăm specificați dacă doriți ca bucătăria să fie în stil american (open-space), adică să nu existe perete care să separe bucătăria de livingroom.

Cât de mare ar trebui să fie bucătăria?

Cămară

Opțional, ne puteți solicita să atașăm o cămară bucătăriei astfel încât să câștigați spațiu pentru depozitare. Cămara ar trebui să aibă minim 1mp pentru a putea fi folosită și deseori crește automat și suprafața bucătăriei deoarece o deformează.

În căsuța de mai jos spuneți-ne cum ați dori să folosiți cămara (de ex. să depozitați borcane sau o ladă frigorifică).

Doriți să existe spațiu dedicat pentru o cămară?

Camera tehnică

Camera tehnică poate găzdui instalația de încălzire a apei (centrală, boiler etc.). De asemenea, aceasta poate fi folosită și pe post de spălătorie/uscătorie. Pentru a acomoda o centrală voluminoasă, o masină de spălat și un uscător automat de rufe (la fel de mare ca mașina de spălat), este indicat ca această cameră să aibă minim 9mp.

Menționați dacă veți avea nevoie de o cameră tehnică și la ce doriți să o folosiți (de ex. pe post de spălătorie sau depozitare).

Veți avea nevoie de o cameră tehnică? Dacă da, cât de mare ar trebui să fie?

Alte camere

Doriți ca în zona de zi să amenajați un birou sau o cameră specială pentru jocuri sau oaspeți? Aceste camere de obicei au acces separat din holuri sau living față de zona de noapte, astfel încât oaspeții să nu fie nevoiți să treacă pe lângă camerele dumneavoastră intime (dormitoarele). Camerele auxiliare ar trebui să fie destul de încăpătoare pentru a fi folosite pe post de birou sau dormitor, deci minim 9 mp.

Menționați în căsuța de mai jos de câte camere suplimentare veți avea nevoie în zona de zi și ce destinație vor avea ele.

Alte camere speciale?

Grupuri sanitare / Băi mici

Când veți primi oaspeți poate că nu veți dori să vă folosească baia personală. De aceea este nevoie sa amenajați un grup sanitar care să conțină minim o toaletă și o chiuvetă, deși este recomandabil să aibă și o cabină de duș. Un grup sanitar în care să încapă și un duș are aproximativ 2,5 mp.

Menționați în căsuța de mai jos de câte camere suplimentare veți avea nevoie în zona de zi și ce destinație vor avea ele.

Grupuri sanitare?

Vestibul și holuri

Vestibulul este o încăpere de tranziție dintre intrarea în casă și holul principal. Acesta servește ca spațiu de depozitare (cuier, pantofar) dar și ca tampon de aer între exterior și interior. Holul principal este realizat astfel încât să ofere acces facil direct în living, bucătărie sau birou în funcție de preferințele beneficiarului. În cazul în care casa are mai multe nivele, holul va găzdui și scara pe care veți urca la nivelele superioare. Dimensiunile holului sunt determinate de poziționarea celorlalte camere, deci nu le puteți controla, noi o să încercăm să îl facem cât mai util, fără să consume spațiu degeaba.

În câmpul de mai jos comunicați-ne care camere doriți să fie cel mai ușor accesibile odată ce intrați în casă (în general permitem accesul imediat la bucătărie).

Doriți vestibul?

Configurator zonă de zi

Completați formularul de mai jos cu preferințele dumneavoastră privind compartimentarea zonei de zi. Vedeți la sfârșitul formularului costul estimativ al acestei zone.

Dacă nu doriți anumite zone (de ex. cămară), nu completați nimic în căsuțele respective (0 mp).

Cost aproximativ al zonei de zi

Total mp utili:
0 mp
Cost estimativ (la cheie):
0

Costuri estimative - toată casa

Casa pe care ați configurat-o va costa aproximativ 0 la cheie sau 0 la roșu.

Dacă acest cost se încadrează în bugetul dumneavoastră, vă rugăm completați câmpurile de mai jos pentru a ne trimite configurația și pentru a vă face planimetria.

Datele de contact

Informații despre disponibilități

Vă rugăm completați toate informațiile de mai jos deoarece ele influențează prețul pe metru pătrat al lucrării (de ex. dacă va trebui să lucrați neapărat prin bancă, prețul poate crește cu 15%).

În ce localitate doriți să construiți?

Distanța față de orașele mari poate crește prețul betonului.

Când ați dori să demarați construcția?

Dacă construcția va fi demarată în toamnă sau primăvară, prețul va fi mult mai mic decât la o construcție demarată vara.

În ce buget doriți să vă încadrați?

Știind bugetul disponibil, vă putem face diferite sugestii privind compartimentarea și a materialelor folosite astfel încât să ne încadrăm în buget. Completați cu o valoare cât mai apropiată de costul calculat automat de către acest configurator!

Aveți toate actele ce atestă că sunteți proprietarul terenului?

Dacă vă lipsesc unele acte, demararea construcției poate întârzia foarte mult. Dacă aveți toate actele, vom avea nevoie de certificatul de urbanism.

Puteți asigura în totalitate bugetul din fonduri proprii?

Dacă nu puteți asigura tot costul casei din fonduri proprii și va trebui să apelați la bancă, s-ar putea să existe costuri suplimentare.

Vă place vreun model de casă din catalogul nostru?

Dacă ați găsit un model interesant în catalogul nostru online, vă rugăm să ne spuneți ce ID are. Astfel avem un punct de plecare când realizăm planimetria.

Pe ce tip de structură ați dori să construiți (metal, lemn sau cărămidă)?

Tipul structurii de rezistență impune limite la compartimentarea casei și modifică prețul pe metru pătrat.

Oferiți cât mai multe detalii suplimentare referitoare la proiect (camp obligatoriu):

Odată ce apăsați butonul de mai jos, toate datele completate vor ajunge la un coleg din cadrul departamentului de arhitectură. El va analiza cerințele dumneavoastră și vă va contacta telefonic sau prin e-mail pentru lămuriri (de exemplu: cum vor fi poziționate camerele).
După ce ați clarificat toate problemele găsite de el, vă vom pregăti și trimite propunerea de compartimentare.
Vă mulțumim pentru timpul acordat completării acestui formular!


Acest configurator este în continuă dezvoltare și dorim să îl îmbunătățim cu ajutorul dumneavoastră, pentru dumneavoastră.
De aceea vă rugăm să ne trimiteți probleme întâlnite sau sugestii pe adresa [email protected]