Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Idei și sugestii pentru amenajarea și decorarea curții

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar

Aveți terenul, ați ales modelul de casă și tocmai ce v-ați hotărât asupra gardului și a porții ce vor împrejmui locuința. Următoarea etapă din realizarea casei de vis este una plăcută și relaxantă: amenajarea exterioară.

Tot ceea ce trebuie să faceți e să dați frâu liber imaginației. Dacă, totuși, acesta nu este punctul dumneavoastră forte, apelați la ajutorul unor specialiști: designerii de exterior. Aceștia vă vor propune diverse variante de amenajări dintre care să o puteți alege pe cea mai potrivită.

Share pe Facebook Inapoi sus

Flori pentru amenajarea grădinii

Cu siguranță unul dintre beneficiile celor care aleg să locuiască la casă este posibilitatea amenajării unei grădini, mai mici sau mai mari, în funcție de spațiul disponibil. De câte ori nu ați visat că savurați micul dejun în mijlocul naturii? Acest lucru poate face parte din realitatea cotidiană acum. Pe lângă rolul decorativ pe care îl au plantele dintr-o grădină, acestea au și un efect de calmare și relaxare.

Gama de flori din care puteți alege este una extrem de variată. Puteți opta pentru diverse flori astfel încât grădina dumneavoastră să fie în fiecare anotimp vie și colorată.

Flori de primăvară

După o iarnă lungă și friguroasă, trezirea la viață a naturii odată cu venirea primăverii, ne animă și ne încarcă cu o doză consistentă de energie pozitivă. Pentru a simți acest lucru și mai accentuat, nu ar trebui să lipsească din grădina dumneavoastră următoarele flori:

 • Zambila moțată
 • Ghiocelul de baltă
 • Brândușa de primăvară
 • Frezia
Flori de primavara
Flori de primăvară

Flori de vară

Primăvara trece, dar grădina dumneavoastră rămâne colorată și plină de viață dacă aveți grijă să nu lipsească din ea:

 • Brumărelele
 • Lavanda
 • Petuniile
 • Florile de piatră
Flori de vara
Flori de vară

Flori de toamnă

S-a dus și vara și frigul a început să-și ceară drepturile din nou. Coloristica grădinii dumneavoastră poate fi una uimitoare prin îmbinarea diverselor nuanțe ale florilor cu ruginiul frunzelor. Un adevărat pastel vizual dacă aveți grijă să nu lipsească următoarele flori de grădină:

 • Crizantema
 • Dalia
 • Gladiolele
 • Steluțele de toamnă
Flori de toamna
Flori de toamnă

Idei pentru decorarea și amenajarea grădinii

Grădina poate deveni un loc special atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei dragi. Puteți petrece astfel eternele nopți de vară în aer liber, răcorindu-vă cu o limonadă și bucurându-vă de tihna din micul colțișor de natură. Dintre numeroasele de variante de decorare vă propunem câteva:

Alee din pietre luminate

Puteți pava aleea principală cu pietre pe care apoi le puteți ilumina din lateral astfel încât să creeze aparența unor pietre luminoase. Altă variantă este să aplicați o vopsea fluorescentă care va lumina noaptea, încărcându-se ziua.

Alee pietre luminate
Alee din pietre luminate

Fântână decorativă

Pentru un aspect rustic al curții, puteți amplasa o astfel de fântână din lemn. Pe lângă rolul decorativ, aceasta este și utilă, mascând căminele de apă din grădină, dacă este cazul.

Fantana de gradina
Fântână decorativă

Roată decorativă

Acest tip de decorațiune este, de asemenea, specific grădinilor rustice. Roata din lemn este împărțită într-un număr de porțiuni egale în interiorul cărora sunt plantate diferite specii de plante.

Roata decoratiuni
Roată decorativă

O mini-grădină pentru zâne

Fetițele ar fi cele mai încântate de această decorațiune care i-ar ajuta până și pe cei mari să se transpună preț de câteva clipe într-o lume de basm, cu Feți-frumoși și zâne.

Gradina cu zane
Mini-grădină pentru zâne

Bicicleta cu flori

Dacă vechea bicicletă vă prisosește, dar nu ați vrea, parcă, să scăpați dea, transformarea ei în obiect decorativ de grădină este o cale amiabilă de a continua această „prietenie”.

Bicicleta cu flori
Bicicleta cu flori

Decorații vesele din cauciucuri

Cauciucurile uzate sunt ideale pentru realizarea obiectelor decorative de grădină, de la diverse animăluțe, la cești de cafea și altele.

Ghiveci cauciuc gradina
Decorații vesele din cauciucuri

Căsuțe colorate pentru păsări

Acestea se pot amplasa fie în pomi, fie pe garduri, iar hrănitul păsărilor va deveni una din îndeletnicirile preferate ale copiilor ce vor ajunge în curtea dumneavoastră.

Casute pentru pasari
Căsuțe colorate pentru păsări

Iaz artificial

Dacă plantele și decorațiunile nu vă mulțumesc suficient sau vi se pare că o astfel de amenajare este banală, pentru o curte cu adevărat spectaculoasă, puteți să vă amenajați propriul iaz. Acesta poate avea dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcție de suprafața terenului, dar și de preferințe. Vă puteți construi propriul iaz singur, urmând câteva etape.

Sfaturi construcție iaz

În primă fază trebuie să analizați spațiul de care dispuneți. După ce vă alegeți locul de construire a iazului asigurați-vă că nu există impedimente care să împiedice acest lucru( spre exemplu existența conductelor).

Se realizează apoi săpătura până la adâncimea dorită, după care se hidroizolează iazul cu o membrană cauciucată achiziționată din magazinele de bricolaj. Există și alte variante de hidroizolare, dar aceasta este cea mai simplă. Se amplasează pietre în interiorul iazului. Se instalează sistemul de filtrare iar apoi se adaugă apă. Se trece după câteva zile la decorarea iazului cu plante, pietre, statuete.

Amenajare iaz gradina
Iaz artificial

Foișor

Foișorul este spațiul ideal de petrecere a timpului în aer liber, începând din primăvară și până când frigul începe să-și intre în drepturi. Realizat adesea din lemn, cu aspect rustic sau modern, foișorul are pe lângă rolul decorativ și un rol funcțional: aici puteți servi masa și primi musafiri în perioada caldă a anului.

Foișor cu grătar

Cu siguranță vă surâde și ideea unui grătar cu prietenii. Puteți opta pentru un foișor cu grătar încorporat sau puteți amplasa un grătar separat, în imediata apropiere a foișorului.

Foisor cu gratar
Foisor cu gratar

Spațiu de joacă și teren de sport

Dacă aveți copii, ar fi bine să luați în calcul amenajarea unui spațiu de joacă. Nici cei mari nu s-ar da în lături de la testarea leagănului sau a balansoarului.

Dacă spațiu de care dispuneți este unul generos, amplasarea unui teren de sport în propria curte este o bună alegere. Veți putea face mișcarea zilnică acasă, fără să mai pierdeți timp până la sală. În plus, confruntările cu prietenii vor fi deliciul serilor de vară petrecute în aer liber alături de cei dragi.

Spațiu de joacă pentru copii

Concluzii privind amenajarea curții și a grădinii

Există multe metode prin care o gradină poate deveni atracția principală a casei. Există 2 metode principale prin care puteți realiza acest lucru: vă puneți imaginația la contribuție sau angajați un ajutor profesionist.

Există multe metode prin care o gradină poate deveni atracția principală a casei. Există 2 metode principale prin care puteți realiza acest lucru: vă puneți imaginația la contribuție sau angajați un ajutor profesionist.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.