Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Sfaturi utile pentru ce care vor să își construiască o piscină

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar

Unul dintre visurile copilăriei celor mai mulți dintre dumneavoastră a fost dincolo de a deveni super-eroi, să aveți o casă cu piscină. Acum acest vis poate deveni realitate, iar casa dumneavoastră va fi cu siguranță una de invidiat.

Share pe Facebook Inapoi sus

Avantajele unei piscine

Avantajele de a avea o piscină sunt numeroase. Pe lângă o excelentă metodă de relaxare, prezintă și posibilitatea unei dezvoltări armonioase și sănătoase practicând înotul acasă, fără a fi nevoiți să străbateți drumul până la bazinul de înot în perioada caldă a anului.

Veți putea, de asemenea, să tăiați de pe lista de vară ieșirile la piscinele publice din oraș și odată cu ele și teama de a nu contacta vreo boală contagioasă. Bronzul de acasă nu vă va displăcea, ba din contră. În plus petrecerile la piscină vor deveni o realitate. Cu siguranță ați visat măcar o dată să luați parte la o astfel de petrecere

Tipuri de piscină

Dintre tipurile de piscină disponibile ne vom opri asupra câtorva, analizându-le pe rând.

Piscina îngropată

Spre deosebire de celelalte două tipuri de piscină, cele supraterane și cele gonflabile, piscinele îngropate sunt mult mai costisitoare. Acestea se execută numai în baza unui proiect și necesită montaj profesionist. Se pot realiza din fibră de sticlă, din beton sau din polipropilenă. Zona din vecinătatea piscinei trebuie placată cu pardoseală pentru exterior. Se poate amenaja și o terasă pentru amplasarea șezlongurilor.

Dintre avantajele acestor tipuri de piscină, subliniem faptul că au o durată lungă de viață, sunt stabile și robuste, pot fi realizate în orice formă dacă se optează pentru varianta din beton.

Piscina ingropata
Piscină modernă îngropată

Piscine supraterane

Piscinele supraterane sunt mai ieftine decât cele îngropate. Pot fi realizate din fibră de sticlă, oțel galvanizat sau chiar din lemn. În ceea ce privește forma, pot fi ovale, rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau hexagonale. În funcție de preferințe, se pot vopsi, pot rămâne cu aspect natural de lemn- situație ideală în cazul amenajării curții în stil rustic- sau se pot personaliza prin lipirea de autocolante.

Dintre principalele avantaje ale piscinelor supraterane, amintim, pe lângă prețul mai mic comparativ cu cel al piscinelor îngropate, și ușurința și rapiditatea în montare, fără a fi nevoie de ajutorul profesioniștilor, dar și faptul că, în caz de nevoie, acest tip de piscină se poate muta în altă parte a curții, sau poate fi chiar desființată.

Piscina fibra de sticla
Piscină din plăci

Piscine gonflabile

Piscinele gonflabile sunt cea mai accesibilă variantă de pe piață. Se găsesc în diverse forme și culori. Prezintă avantajul prețului foarte mic și al montării ultrarapide, dar și un dezavantaj major: au o durată mică de viață.

Piscina gonflabila
Piscină gonflabilă

Sugestii pentru amenajarea unei piscine

Stabiliți în primă fază bugetul alocat pentru amenajarea unei piscine și apoi, în funcție de acesta, alegeți tipul de piscină pe care îl doriți.

Dacă optați pentru o piscină îngropată, țineți cont de faptul că lucrul asupra terenului din zona în care se va găsi piscina trebuie început cu câteva luni înainte de utilizarea acesteia.

Dintre factorii de care trebuie să țineți cont când alegeți locul de amplasare al piscinei, enumerăm: gradul de intimitate, gradul de însorire, direcția vântului, încadrarea în peisaj.

Acordați o atenție sporită nu doar construcției propriu-zise a piscinei, ci și amenajării exterioare din jurul acesteia.

Apa pentru piscină trebuie tratată cu diferite substanțe speciale care să ajute la menținerea unui ph optim și caracteristici igienice care să nu favorizeze dezvoltarea microorganismelor.

Dacă bugetul vă permite, puteți lua în calcul montarea unor panouri solare care să mențină apa la o temperatură confortabilă.

Se recomandă instalarea unui sistem de securitate în jurul piscinei și chiar a unei alarme ce detectează mișcarea în piscină. Acest lucru este cu atât mai indicat dacă aveți copii.

Pentru evitarea accidentelor, nu utilizați suprafețe alunecoase pentru amenajarea din jurul piscinei.

Cât costă construcția unei piscine?

În ceea ce privește prețurile piscinei, acestea nu reprezintă motive de îngrijorare întrucât se găsesc piscine pentru toate buzunarele, în funcție de model și dimensiuni. Amenajarea piscinei nu este neapărat costisitoare, ci mai degrabă achiziționarea instalațiilor necesare pentru filtrarea, încălzirea și pomparea apei.

Pentru o piscină îngropată din fibră de sticlă având dimensiunile 7.5 x 3,6 x 1,5 m puteți plăti o sumă de aproximativ 8000 euro. Cu cât piscina este mai mică și mai simplă, prețul piscinei scade.

Dacă totuși considerați a fi o investiție prea mare o astfel de piscină puteți alege varianta unei piscine supraterane sau, în ultimă instanță, a unei piscine gonflabile. Prețul unei piscine gonflabile este de doar câteva sute de lei.

Concluzii privind construcția unei piscine

Deși o piscină nu este un lucru critic de făcut în cazul unei case, aceasta va aduce un confort sporit locatarilor. Prețul piscinei va depinde de tipul de piscină dorit și de mărimea acesteia. O mare parte din cost este dată de echipamentele utilizate pentru a o face funcțională.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.