Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Idei de amenajare living și bucătărie

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar

Zona de zi a casei dumneavoastră este locul unde vă veți petrece cel mai mult timp activ în casă. Zona de zi cuprinde living-ul şi bucătăria. De aceea, crearea unei atmosfere cât mai plăcute şi relaxante în acest spațiu este foarte importantă. Acesta este locul în care veți servi masa, vă veți petrece diminețile şi vă veți primi musafirii.

Share pe Facebook Inapoi sus

Amenajare Living-room (Sufragerie)

Living-ul trebuie să fie spațios și aerisit. De cele mai multe ori, acesta este unit cu zona de luat masa. Așadar, mărimea living-ului, cumulată cu cea a zonei de luat masa, ar trebui să aibă 35-40 mp Acest spațiu este suficient de mare pentru a nu crea senzația de aglomerat și încărcat, indiferent de varianta de design interior pentru care veți opta.

Ține doar de dumneavoastră să amenajați acest spațiu astfel încât timpul petrecut aici să fie unul plăcut și armonios. Pentru un rezultat uimitor, sfatul nostru este să apelați la serviciile unui designer interior.

Amenajare Living room
Living Room Modern

Ce mobilă trebuie să conțină living-ul?

În general, în living se găsește un mobilier minimal. O canapea mare și comodă acaparează centrul living-ului, în timp ce pe margine vor fi corpuri de mobilier micuțe și joase. Se vor regăsi, de asemenea, o masă și scaune în zona destinată servirii mesei.

Un aspect important este reprezentat de punerea în valoare a living-ului cu ajutorul jocurilor cromatice. Completarea design-ului se poate face cu ajutorul unei măsuțe, a vazelor, a ramelor foto. De asemenea, nu neglijați nici draperiile și perdelele cu care veți îmbrăca ferestrele, iar dacă optați pentru un design rustic, nu trebuie să lipsească șemineul.

Bucătăria

Fiind un spațiu destinat gătitului, mărimea bucătăriei trebuie să fie medie: nici prea mare, pentru a nu folosi spațiul în mod inutil, dar nici mică, pentru a vă putea desfășura activitatea în voie. De asemenea, puteți să vă invitați o prietenă sau un prieten, să stați la povești și să savurați un ceai sau o cafea, în timp ce gătiți, iar bucătăria ar trebui să vă pună la dispoziție acest spațiu.

Orientativ, propunem o suprafață de 15 mp pentru mărimea bucătăriei. La fel ca în celelalte situații, un aspect important este reprezentat de alegerea mobilierului, care poate să fie una favorabilă sau defavorabilă.

Amenajare bucatarie moderna
Bucătărie Modernă

Ce mobilă ar trebui să conțină bucătăria?

Mobilierul din bucătărie poate fi într-o singură nuanță sau în două culori contrastante. Recomandăm pentru realizarea lui un lemn de esență tare. În cee ce privește dotările dintr-o bucătărie, a fost depășită perioada în care în aceasta erau suficiente frigiderul, aragazul și un mixer

Dintr-o bucătărie modernă nu trebuie să lipsească cuptorul cu microunde, blenderul sau storcătorul de fructe, sandwich-maker-ul, espessorul și, cel mai de nădejde ajutor la gătit - robotul de bucătărie. În completarea listei se poate adăuga o mașină de spălat vase, care facilitează munca femeii, căci, în general, asupra ei pică această „povară” de la finalul mesei.

Camera tehnică

Camera tehnică este o încăpere indispensabilă într-o casă. În această încăpere se instalează centrala termică și celelalte mașinării necesare bunei funcționări a utilităților, precum stația de filtrare și cea de purificare a apei.

În cazul în care camera tehnică este suficient de mare, puteți instala aici și mașina de spălat. Astfel, veți economi spațiu în bucătărie sau în hol, unde ați fi amplasat-o în mod obișnuit. Puteți face și uscătoria tot aici, dacă spațiul este generos cu dumneavoastră.

În general, camera tehnică se amplasează la subsol, iar dacă este vorba de o casă fără subsol, aceasta va fi la parter. Niciodată nu vom regăsi camera tehnică la etaj.

Camera tehnica
Camera tehnică

Ce suprafață ar trebui să aibă o cameră tehnică?

Mărimea camerei tehnice depinde de mai mulți factori, dar, în orice caz, nu trebuie să fie mai mică de 2/2m. În general, în manualul de utilizare al unei centrale sunt trecute și dimensiunile minime ale camerei tehnice în care aceasta se va monta.

Cum, însă, cei mai mulți își construiesc întâi casa, apoi cumpără centrala, trebuie aproximată suprafața camerei tehnice. Arhitecții au în vizor acest fapt și, în funcție de preferințele dumneavoastră, dacă doriți, pe lângă montarea centralei termice, să instalați și mașina de spălat tot aici, se ajunge la un consens.

Vestibul (Antreu)

Vestibulul este prima încăpere, de obicei, de dimensiuni mici, a unei locuințe. Nu este obligatorie existența unui vestibul, putându-se renunța la el. Dintre avantajele pe care le deține amintim: posibilitatea depozitării temporare a hainelor și a încălțămintei pe care o folosiți zilnic.

De asemenea, este un spațiu de îmbrăcare, încălțare și verificare a ținutei, înainte de a ieși pe ușă. Tot aici se va amplasa cuierul de chei, comanda de închidere a porții și interfonul. Se poate amenaja și o depozitare permanentă a hainelor de sezon și a diferitelor accesorii, precum umbrela sau pălăriile.

Amenajare antreu
Antreu casă

Holuri

Cu siguranță v-ați săturat de holurile mici și înguste din apartament, în care călcatul pe picioare cu invitații era aproape inevitabil. Puteți scăpa de acest lucru, la casă. Trebuie să țineți cont însă de faptul că nu e recomandat ca acestea să fie prea mari.

Veți resimți asta la buzunar, în perioada rece de peste an, când veți plăti facturi mari pentru încălzirea unor spații pe care nu le folosiți. În holuri se pot regăsi cel mult spații de depozitare a hainelor și a încălțămintei.

Concluzii privind amenajarea zonei de zi

În zona de zi se pot găsi atât camere foarte importante ale unei case, cum sunt livingul și bucătăria, dar și camere care nu sunt esențiale, cum ar fi un vestibul. O importanță deosebită trebuie arătată față de camera tehnică. Aceasta are o importanță majoră, în special prin eliberarea celorlalte camere de obiecte ce pot fi depozitate aici. Ca exemple, putem da centrala termică si mașina de spălat rufe.

Camerele de zi trebuie să ofere confort, pentru că aici se va petrece cea mai mare parte a timpului în care sunteți activi.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.