Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Cât costă construcția unei case și lucrările conexe?

Actualizat la: 14 Decembrie 2017

Sumar Articol

Cât costă construcția unei case este cea mai des întâlnită întrebare pe care o primim de la viitorii beneficiari. Aceștia vor să știe cât mai multe despre costurile pe care le implică o construcție, la un nivel cât mai mare de detaliu.

Costuri construcție casă
Cost construcție casă

De aceea, ne-am propus să abordăm acest subiect în detaliu, precum și să vă oferim alte informații, mai tangențiale precum costurile unor lucrări conexe - branșamente, puț, amenajarea curții etc.

Share pe Facebook Inapoi sus

Cât costă proiectul unei case?

Există două tipuri de ”proiect” în domeniul nostru de activitate: Proiectul în faza DTAC și Proiectul Tehnic Complet.

Cat costa proiectul unei case?
Costuri proiectare casa 2018

Cât costă proiectul DTAC?

Proiectul în faza DTAC sau doar D.T.A.C. înseamnă actele minim necesare pentru a obține Autorizația de Construcție. D.T.A.C. vine de la Documentația Tehnică în vederea obținerii Autorizației de Construcție.

Proiectul DTAC costă în medie 8 €/metru pătrat construit. Deci la o casă de 140 metri pătrați construiți, proiectul va costa aproximativ 1100€.

Atenție! A NU se confunda cu DTAD (autorizația pentru demolare), DTOE (organizarea execuției) – acestea sunt documente care au cu totul alt scop.

Cât costă proiectul tehnic complet?

Proiectul Tehnic Complet este un pachet complet de documente uneori necesare pentru demararea construcției (nu întotdeauna). Pe lângă proiectul în faza DTAC, Proiectul Tehnic Complet mai conține și diferite acte suplimentare precum studiile geotehnice și topografice.

Proiectul Tehnic Complet costă în medie 15€/metru pătrat, deci la o casa de 140 metri pătrați construiți, acesta va costa 2100€.

Dacă lucrați cu noi pentru construcție, veți obține proiectul în mod gratuit!

Mergeți la catalogul de modele Proiectanți recomandați

Vă recomandăm următoarele firme de proiectare. Deși ne sunt competitori, sunt în piață de mai multă vreme decât noi fapt ce îi face o alegere excelentă. Pe site-urile lor veți găsi zeci de modele de case din care să alegeți.

UberHause AOV Architecture Gabriel Georgescu și Echipa

Cât costă celelalte acte necesare pentru construcția unei case?

Înainte de proiect va trebui să aveți o serie de documente pregătite. În acest articol nu vom detalia cum se obține și ce reprezintă fiecare document. Avem o altă pagină dedicată actelor necesare, unde găsiți informații detaliate despre fiecare act în parte.

Costurile actelor necesare construcției unei case de 140 metri pătrați sunt de aproximativ 3500 Lei și se împart astfel:

Cat costa alte acte pentru constructie casa?
Cost acte construcție casă

Cât costă actul de proprietate al terenului?

Actul de proprietate cu încheiere – aici costurile variază de la oraș la oraș dar în general, pentru un teren în valoare de 10.000 Euro (exemplul folosit pe această pagină – 500 metru pătrat x 20 Euro/metru pătrat), costul aproximativ va fi de 1900 Lei, dintre care: 930 Lei onorariul notarului, 70 Lei taxa de intabulare (ANCPI-OCPI) și 900 Lei impozite.

Cât costă extrasul de carte funciară?

Extrasul de carte funciara (pentru autentificare) – se plătește o taxă de 40 Lei la OCPI pentru eliberarea în regim normal sau de 200 Lei pentru eliberarea în regim de urgență.

Cât costă certificatul de urbanism?

Certificatul de Urbanism – cel mult 12 Lei (dacă terenul este sub 1000mp). Dacă terenul este peste 1000mp, atunci se percep 12 Lei + 0,01Lei pentru fiecare metru pătrat suplimentar. De exemplu, dacă aveți teren de 1500 mp, plătiți 12 Lei fix plus 0,01 Lei x 500 mp = 5 Lei – deci 17 Lei în total.

Cât costă Autorizația de Construcție?

Taxa pentru Autorizația de Construcție – valoarea acestei taxe, pentru o clădire de tip locuință, este de 0,5% din valoarea lucrărilor de construcție. Deci la o casă de 140 metri pătrați, autorizația de construcție va costa aproximativ 1200 Lei.

Cât costă manopera pentru construcția casei?

Cost manopera casa

Manopera pentru construcția unei case se calculează la metru pătrat construit și începe de la 250 Lei, TVA inclus. Acest cost este cel practicat de noi și include toate taxele necesare angajării cu acte în regulă a muncitorilor.

Firma noastră nu oferă acest serviciu de sine-stătător - doar manopera.

Costul include și cazarea, deplasarea și mesele muncitorilor, astfel încât beneficiarul să nu fie încărcat cu aceste probleme.

Un preț mai bun îl puteți obține angajând muncitori de pe site-uri de anunțuri, precum OLX. Deși costul manoperei va fi redus, riscul va crește considerabil, în special din cauza faptului că majoritatea angajaților vor lucra la negru, expunându-vă unor sancțiuni penale.

Cât costă branșamentele la utilități?

Costurile branșamentelor depind mult de amplasamentul casei pe teren și de localitatea unde se construiește. Astfel, dacă veți construi casa la o distanță mare de rețea, costurile vor fi dependente de fiecare metru liniar. În acest caz nu putem da valori clare.

Cat costa branșarea la utilitati
Cât costă branșamentul la utilități

Cât costă branșamentul la gaze?

Pentru a vă branșa la gaze, trebuie să realizați proiectul de instalație cu o companie autorizată - acesta costă aproximativ 4000 Lei. Apoi trebuie să solicitați branșamentul în sine care se face direct la furnizorul de gaze din zona dumneavoastră - acesta costă aproximativ 2500 Lei.

Cât costă branșamentul la curent electric?

Branșamentul la electricitate se realizează doar de către furnizorul local. Acesta va instala contorul și îl va cupla la rețea (stâlp) și la instalația din casă. Costul instalării variază de la localitate la localitate dar se situează la aproximativ 4500 Lei.

Acest cost este puternic influențat și de distanța dintre dumneavoastră și cel mai apropiat stâlp al furnizorului.

Cât costă branșamentul la canalizare și apă curentă?

Pentru a vă lega la rețeaua de apă edilitară și canalizare, va fi nevoie să plătiți aproximativ 1500 LEI.

Cât costă o fosă septică?

Cost construcție fosă septică

În cazul în care nu vă puteți racorda la rețeaua de canalizare, singura soluție este să construiți o fosă septică. Există mai multe soluții pentru această problemă și toate au costuri similare: aproximativ 5000 Lei pentru o casă de 140 metri pătrați – fosă de 4 metri cubi.

Cost vidanjare fosă septică

Aceasta va trebui vidanjată periodic – o dată la 2-3 luni. Costurile vidanjării se ridică la aproximativ 30 Lei/metru cub, deci la o fosă de 4 metri, costul unei vidanjări va fi de aproximativ 120 Lei.

Cât costă un puț forat?

Prețul puțului variază în funcție de grosimea și adâncimea forajului, de duritatea solului în care se forează dar și de calitatea țevii inserate.

În acest articol nu vom compara toate variantele posibile, ci vom recomanda cea mai bună variantă calitate/preț: adâncime 50 metri liniari (destul cât să străpungeți a 2-a pânză freatică); țeavă albastră PVC de 215mm diametru interior; filtre profesionale; foraj cu utilaj special; posibilitate de întreținere (denisipare); durată de viață de minim 100 de ani; hidrofor profesional (150l/min).

Costul puțului cu aceste caracteristici se ridică la aproximativ 10.000 Lei.

Cât costă materialele pentru construcția unei case?

Materialele au cea mai mare pondere în prețul unei case, de aceea este indicat să lucrați cu firme de construcții. Firmele au acces la prețuri mult mai bune decât echipele care construiesc la negru și, pe lângă garanțiile pe care le implică colaborarea cu o companie serioasă, la final costul va fi mai mic atunci când construiți cu o firmă decât atunci când construiți cu ”meseriași”.

Acest aspect – ponderea pe care o are costul materialelor în costul final al casei, este deseori ascuns de către echipele care își fac reclamă pe diferite site-uri de anunțuri și beneficiarii sunt ademeniți cu prețul mult mai scăzut la manoperă (începând de la 30€/metru pătrat).

Când lucrați cu o firmă, materialele au o pondere de aproximativ 1500 Lei/metru pătrat. Când lucrați cu echipe de meseriași, acestea au o pondere de peste 1800 Lei/metru pătrat. Asta deoarece firmele au contracte cu distribuitori și depozite de construcții de la care iau cantități mari de materiale anual – pentru 10-15 case. Pe când ”meseriașii” schimbă furnizorul la fiecare lucrare.

Cât costă o terasă?

La fel ca și la locuința, prețul teraselor este dependent de materialele folosite. În general, beneficiarii aleg să își facă o terasă simplă, din beton, eventual acoperită cu pavele. Prețul unei astfel de terase începe de la 700 Lei/metru pătrat.

Pentru cei ce vor ceva mai frumos, există varianta teraselor acoperite cu lemn, care costă aproximativ 1200Lei/metru pătrat, in funcție de calitatea lemnului.

O terasă de mărime medie (20 metri pătrați) va costa aproximativ 14.000 Lei.

Cât costă construcția unui garaj?

Costul garajului începe de la 1200 Lei/metru pătrat în condițiile în care plafonul garajului este făcut din lemn (grinzi de lemn și tavan fals). Aceasta este cea mai comună formă de construcție deoarece garajele se construiesc cel mai des ca și anexe ale casei și nu necesită să susțină greutate.

Un garaj potrivit pentru o mașina și spațiu de depozitare (3,5 x 6m) costă aproximativ 25.000 Lei la cheie.

Cât costă un beci?

Beciurile au cel mai mare cost pe metru pătrat deoarece realizarea loc implică dislocarea unei mase mari de pământ (săpat), construiți din pereți groși din beton și fier, iar manopera implică în cele mai multe cazuri muncă migăloasă. Acest fapt consumă multe ore de lucru. Toate acestea fac prețul beciului să sară de 1.800 Lei/metru pătrat.

Un beci mic, potrivit pentru borcane și vinuri, de 16 metri pătrați, va costa aproximativ 28.000 Lei la cheie.

Cât costă design-ul interior?

Costul designului interior este compus din două elemente: designerul care oferă consultanța și materialele folosite – mobilier, decorațiuni, covoare etc.

Costul designerului este direct proporțional cu reputația sa – cei mai căutați designeri costă cel mai mult. Mărimea casei, tematica decorativă aleasă și nivelul de detalii sunt factori care influențează prețul. Designerul poate costa între 5.000 Lei și 15.000 Lei.

Cea mai mare pondere din preț o au elementele care compun amenajarea interioară. Aici includem mobilier, vopsea, suprafețe (parchet/gresie/faianță), uși, ferestre. Aproape tot ce este vizibil la o casă va fi folosit de către designer pentru a crea o armonie. Deseori această armonie este creată folosind materiale de cea mai bună calitate. Costul acestor materiale poate depăși cu ușurință costul manoperei construcției casei. Vă oferim un exemplu simplu: un SINGUR întrerupător cu ramă de mahon de la Schneider Electric costă aproximativ 180 Lei (o casă de 140 metri pătrați are nevoie de cel puțin 10)

Designul interior va costa neașteptat de mult, însă dacă alegeți să îl faceți ca la carte (să angajați un designer cu experiență și să aplicați tot ceea ce vă recomandă), rezultatul final va depăși investiția – veți avea o casă cu care să vă puteți mândri și care va impresiona și cele mai sofisticate gusturi.

Dacă lucrați cu noi, veți primi serviciul de consultanță pentru design interior GRATUIT.

Cât costă gardul unei case și porțile (împrejmuirea)?

Costul împrejmuirii unei proprietăți depinde de mai mulți factori, principalul fiind perimetrul gardului care va trebui construit. Pentru cea mai simplă formă de împrejmuire (fundație, stâlpi din 2 în 2 metri și panouri zincate, de 2 metri înălțime) este de 300 lei pe metru liniar.

Pe lângă costul efectiv al gardului se mai adaugă costul porților care poate fi de la 1.000 Lei pentru o poartă simplă, până la 10.000 Lei pentru o poartă din fier forjat. Cel mai des, porțile costă aproximativ 2.500 Lei (poartă mare pentru mașină și o poartă mică pentru acces pietonal). Atunci când se solicită porți care să se deschidă automat, costul poate sări de 30.000 Lei, în funcție de sistemul ales.

Costul împrejmuirii, pentru un teren de 500 metri pătrați (15m x 33m), cu tot cu porți este de 30.000 Lei – în condițiile în care nu există vecini și trebuie împrejmuit tot perimetrul (nu există niciun alt gard).

Cât costă amenajarea grădinii și a curții (design exterior)?

La fel ca și la amenajarea interioară, costul este compus din doi factori: costul consultanței care se ridică la 5.000 Lei și costul efectiv al lucrărilor care deseori depășește 35.000 Lei (flori, copaci, alei, lac etc).

Pentru exemplul nostru, grădina/curtea ar ocupa aproximativ 350 metri pătrați, deci costul amenajării ei, cu tot cu manoperă și materiale ar fi de aproximativ 40.000 Lei – cea mai mare pondere ocupând-o sistemele de irigare, aleile și formarea terenului (săpături, umpluturi, plantări etc).

Ce alte costuri mai pot apărea atunci când construiți o casă?

Dacă lucrați cu noi, prețul din contract este prețul plătit, indiferent de alte probleme întâlnite pe parcursul execuției.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.