iStock 1391413216 Cât costă construcția unei case în 2024?
Durată lectură: 2 minute

Construirea unei case este un proces complex care implică o serie de costuri detaliate și variate, fiecare contribuind la suma totală necesară pentru finalizarea proiectului. Iată o trecere în revistă detaliată a acestor costuri, bazată pe prețurile orientative din piața din 2023.

Branșamentele necesare

Branșamentele sunt conexiuni esențiale la utilități – apă, gaz, electricitate, și canalizare. Costul pentru fiecare branșament poate varia semnificativ în funcție de locație și de distanța până la rețelele existente. De exemplu:

  • Branșamentul la apă și canalizare: între 1.000 și 5.000 de euro, în funcție de lungimea de la rețeaua principală la locația construcției.
  • Gaz: aproximativ 500 – 2.500 de euro, variind considerabil în funcție de complexitatea lucrărilor și de distanța până la rețeaua de gaz.
  • Electricitate: 1.000 – 4.000 de euro, cu variații datorate puterii necesare și lucrărilor de infrastructură.

Proiectarea casei

Designul și proiectarea casei sunt esențiale pentru a asigura că toate aspectele construcției sunt planificate corespunzător. Arhitectul va crea desenele și planurile necesare pentru construcție, iar costurile pot fi între 5.000 și 15.000 de euro, în funcție de complexitatea proiectului și de renumele biroului de arhitectură.

Autorizarea construcției

Obținerea autorizației de construire implică taxe și tarife la nivel local, care pot include:

  • Taxa pentru certificatul de urbanism: 100 – 300 de euro.
  • Taxa pentru autorizația de construire: 0,5% – 1% din valoarea lucrărilor.

Construcția la roșu

Construcția „la roșu” reprezintă realizarea structurii casei – fundație, pereți, plafoane, acoperiș și alte elemente structurale. Costurile pentru această fază se pot încadra între 300 și 600 de euro pe metru pătrat, în funcție de materialele utilizate și de complexitatea construcției.

Construcția la cheie

Finalizarea casei „la cheie” include lucrările de finisare, instalații, încălzire și alte detalii interioare. Prețurile variază semnificativ, dar un cost orientativ ar putea fi între 500 și 1.200 de euro pe metru pătrat, bazat pe finisaje medii spre premium.

Mobilierul și decorările

Costurile pentru mobilier și decorări sunt extrem de variate, începând de la câteva mii de euro și ajungând la zeci de mii de euro, în funcție de preferințele, nevoile și gusturile personale.

Costuri conexe

Există, de asemenea, alte costuri care trebuie luate în considerare, cum ar fi:

  • Asigurări de construcție și garanții: aproximativ 1.000 – 3.000 de euro.
  • Studii geotehnice și topografice: 500 – 2.000 de euro.
  • Taxe pentru conexiuni la drumuri și trotuare: acestea pot varia semnificativ.
  • Consultanță și management de proiect: între 3% și 10% din costul total al construcției.

Toate aceste costuri sunt estimări și pot varia în funcție de specificațiile proiectului, locație și alte condiții de piață. La CaseBineFacute, ne dedicăm să oferim servicii transparente și suport complet în cadrul acestui proces, oferind consultanță personalizată la biroul nostru din București. Invităm pe oricine este interesat să ne viziteze pentru a discuta detaliile construcției visate și pentru a beneficia de experiența noastră extinsă în domeniul construcțiilor.

Str. Turda Nr. 98
București 011321

Alexandru

0745 844 973

Proiectare

Construcții

Copyright © 2023 CASE BINE FACUTE SRL

Website realizat de CELSO Web