Construction project chart Cât durează construcția unei case?
Durată lectură: 2 minute

Construirea unei case este un proces complex și riguros, care necesită atenție la fiecare etapă pentru a asigura că rezultatul final îndeplinește atât nevoile, cât și așteptările beneficiarului. În continuare, voi descompune procesul în etapele sale fundamentale, oferind o estimare a duratei pentru fiecare dintre acestea.

Proiectarea

Această fază este esențială și poate varia considerabil în funcție de complexitatea proiectului și de rapiditatea cu care beneficiarul face alegeri definitive. De la primele schițe până la proiectul finalizat, acest proces poate dura între 1 și 4 luni. Este important să alocăm timp adecvat acestei faze, deoarece orice modificări ulterioare pot întârzia procesul de construcție.

Autorizarea

Obținerea autorizației de construcție este un proces birocratic ce poate dura între 1 și 6 luni, în funcție de specificul zonei și de completitudinea documentației. În această etapă, factori precum legislația locală și acuratețea documentelor depuse sunt critice pentru eficientizarea timpului.

Organizarea șantierului

Această etapă presupune pregătirea locației pentru construcție, inclusiv instalarea utilităților necesare pentru șantier și amenajarea acestuia. De obicei, acest proces durează în jur de 1 lună. Eficiența în această fază este crucială pentru a nu întârzia începerea efectivă a lucrărilor de construcție.

Construcția la roșu

Construcția propriu-zisă începe cu faza de „la roșu”, care implică lucrările de fundație, structură, pereți exteriori și acoperiș. Aceasta etapă poate dura de la 3 la 6 luni, în funcție de complexitatea construcției și de condițiile meteo, care pot fi neprevăzute și pot genera întârzieri.

Lucrările de finisaj și amenajări

Această etapă transformă structura brută într-un spațiu locuibil. Includem aici instalațiile electrice, sanitare, termice, tâmplăria, izolațiile și finisajele interioare. Durata acestei faze este între 3 și 8 luni, variind în funcție de nivelul de finisare dorit și de coordonarea eficientă a meseriașilor.

Întabularea și recepția finală

Ultimul pas în procesul de construcție este întaburarea și predarea lucrării, proceduri care legalizează contrucția. Aceasta poate dura între o săptămână și o lună, presupunând că toate documentele sunt în ordine și lucrările au fost finalizate conform proiectului.

Revenind, condițiile meteorologice pot influența semnificativ durata fiecărei faze. La CaseBineFacute, ne angajăm să monitorizăm prognoza și să ajustăm lucrările pentru a minimiza întârzierile cauzate de vreme. În total, un client ar trebui să aștepte între 8 și 18 luni pentru construcția unei case, de la primele schițe la cheile în mână. Desigur, aceste cifre sunt estimări și pot varia în funcție de multiple variabile.

Dacă sunteți interesați de o estimare mai precisă și personalizată sau de consultanță profesională în procesul de construcție a casei dumneavoastră, vă invităm să ne vizitați la biroul din București pentru o discuție amănunțită și consiliere gratuită.

Preferați o casă deja construită?

Răsfoiți oferta completă de locuințe noi din București și Ilfov pe portalul nostru, eDezvoltator.ro.

Contact

Str. Turda Nr. 98, București 0745 844 973 [email protected]

© 2024 CASE BINE FACUTE SRL

Portal realizat de CELSO Web