image 1 Cât de mare ar trebui să fie curtea casei mele?
Durată lectură: 5 minute

Curtea unei case – Un spațiu de libertate cu avantaje și provocări

Atunci când vă gândiți la casa ideală, curtea este adesea unul dintre elementele centrale ale visului dumneavoastră. O curte spațioasă poate fi o oază de relaxare, un loc de joacă pentru copii, un spațiu pentru grădinărit sau chiar un loc de întâlnire pentru prieteni și familie. În acest articol, vă voi ghida prin multiplele fațete ale deținerii unei curți mari, îmbinându-le cu experiențe personale și idei inspirate din proiectele realizate de CaseBineFacute.ro.

Backyard Landscaping Ideas | Garden Design

Avantajele unei curți mari

O curte mare vine cu o promisiune de libertate și spațiu. Dumneavoastră aveți posibilitatea de a construi diverse facilități, fie că este vorba de un foișor, o piscină, sau un loc special amenajat pentru grătar. De exemplu, un client fidel al CaseBineFacute.ro și-a transformat curtea într-un mic parc de aventură pentru nepoți, cu căsuțe în copaci și tobogane, devenind locul preferat de întâlnire pentru familie.

Backyard Landscaping Ideas | Garden Design

1. Spațiu pentru Grădinărit

O curte mare vă permite să cultivați legume sau pomi fructiferi, oferindu-vă nu doar satisfacția de a mânca produse crescute de dumneavoastră, dar și activități relaxante în jurul casei. Unul dintre clienții noștrii și-a transformat o parte din curte într-o mică seră unde cultivă legume exotice, chiar și în afara sezonului.

5 Cheap Backyard Ideas for Small Yards — Trimyxs™

2. Oportunități de Relaxare și Divertisment

O curte mai mare oferă loc pentru o piscină sau un spa, un loc perfect pentru relaxare sau petreceri de familie. Vă aduceți aminte de acele zile toride de vară? Cum ar fi să aveți propria oază de răcoare, unde să vă retrageți după o zi lungă de muncă?

25 Small Backyard Ideas - Small Backyard Landscaping and Patio Designs

3. Spațiu de Joc pentru Copii și Animale de Companie

Copiii și animalele de companie iubesc să se joace în aer liber. O curte mare reprezintă un paradis pentru aceste activități, oferind libertatea de a se juca în siguranță. În plus, este un mod excelent pentru a încuraja un stil de viață activ.

our backyard playground on a budget - Little Dove Blog

Dezavantajele unei curți mari

Cu toate aceste avantaje, nu putem ignora că o curte mare presupune și anumite responsabilități suplimentare. Întreținerea este, desigur, un factor cheie, atât în ceea ce privește timpul cât și costurile implicate.

1. Întreținerea Regulată a Gazonului

Primul aspect este gazonul, care necesită tăiere regulată. Un client mi-a relatat că, inițial entuziasmat de spațiul vast, a ajuns să petreacă fiecare weekend lucrând în curte. Pentru a economisi timp, a ales să instaleze un sistem de tăiere automată a gazonului – o soluție eficientă, dar cu un cost inițial considerabil.

Riding Lawn Mowers - The Home Depot

2. Grijă pentru Grădină

O curte mare înseamnă adesea și o grădină mare, care necesită îngrijire continuă: plantat, udare, fertilizare, și combaterea dăunătorilor. Aceasta poate fi o provocare, mai ales dacă nu aveți experiență în grădinărit.

Gardening can be rewarding & good for well-being, but there are 4 dangers lurking in your backyard - The Economic Times

3. Costuri de Întreținere și Reparații

Dacă în curte aveți amenajări precum piscină, foișoare, sau alte structuri, acestea necesită de asemenea întreținere și reparații periodice. Într-un an, un alt client a trebuit să aloce un buget substanțial pentru recondiționarea foișorului, afectat de intemperii.

How to become a handyman | MyBuilder

4. Consumul Mare de Apă și Energie

În plus, o curte mare poate duce la un consum crescut de apă, mai ales în lunile calde de vară, și de energie electrică, dacă aveți iluminat exterior sau sisteme de irigații automatizate.

How Much Should I Water My Lawn In Calgary?

Exemplificare Costuri

Costurile pot varia în funcție de dimensiunea curții și de complexitatea amenajărilor. De exemplu, întreținerea gazonului pentru o curte de 1000 m² poate costa între 100 și 300 de euro pe lună, dacă angajați un serviciu profesionist. Sistemele de irigații pot adăuga alte câteva sute de euro la bugetul anual, în timp ce întreținerea unei piscine poate începe de la 500 de euro pe sezon, fără a include costurile de încălzire.

Idee practică: Amenajarea unei curți mici – 100-150mp

Am ales un design de curte de pe Internet care credem că s-ar potrivi multor scenarii întâlnite și la noi. Mai jos facem o analiză a acestui design.

Putem observa o curte interioară amenajată cu grijă și atenție, fiind un exemplu remarcabil de utilizare eficientă a spațiului exterior. Percepem o armonie deosebită între elementele naturale și cele construite, creând un spațiu care echilibrează utilitatea cu estetica.

La prima vedere, curtea este împărțită în zone distincte, fiecare cu scopul său definit. Pe latura stângă, un coridor pietonal este flancat de o varietate de plante și arbuști ornamentali, culorile vii ale florilor contrastând plăcut cu nuanțele verzi. Acest spațiu pare să ofere o alură calmă și relaxantă, perfectă pentru plimbări liniștite sau pentru a te delecta cu frumusețea grădinii.

Zona centrală este dominată de o peluză vastă, oferind spațiu generos pentru activități recreative sau relaxare. Gazonul bine întreținut subliniază un sentiment de ordine și curățenie, în timp ce păstrează conexiunea cu natura.

În dreapta o terasă cu dale de piatră, delimitate de gazon, oferă un spațiu ideal pentru socializare. În centrul acestui spațiu se află o zonă de grătar, încadrată de scaune din lemn, sugerând adunări conviviale în aer liber. lemn, sugerând adunări conviviale în aer liber. Această zonă invită la interacțiune și aduce căldura și confortul interiorului în inima curții.

Un aspect deosebit al designului este terasa de lemn adiacentă casei, care extinde spațiul de locuit exterior. Aceasta pare să servească ca un punct de tranziție între interior și exterior, amplificând senzația de deschidere și libertate. Terasa, înzestrată cu mobilier de exterior, sugerează momente de repaus sau de luat masa al fresco, înconjurat de priveliștea grădinii.

În jurul perimetrului, grădina este înfrumusețată de aranjamente florale și vegetație densă, care nu doar că adaugă intimitate și izolare vizuală, dar și o paletă cromatică vibrantă, care se schimbă cu anotimpurile. Acest lucru reflectă nu doar o preocupare pentru intimitate, ci și pentru un design peisagistic gândit să încânte simțurile.

În concluzie, designul acestei curți este o interacțiune între spații deschise și elemente naturale, cu zone dedicate atât solitudinii, cât și socializării. Este un exemplu de cum o curte poate servi multiple funcții, de la o oază de relaxare la un centru vibrant de activități familiale și sociale. Este o inspirație pentru oricine caută să transforme un spațiu exterior într-un refugiu personal sau un loc de întâlnire pentru prieteni și familie. Dacă vă doriți să implementați un design similar sau să personalizați propriul spațiu exterior, vă invit să discutăm mai multe la biroul CaseBineFacute din București, unde putem explora împreună posibilități infinite de amenajare.

Concluzie și Invitație

În încheiere, o curte mare poate fi un avantaj substanțial pentru orice proprietate, oferind spațiu pentru recreere, grădinărit și evenimente sociale. Totuși, este important să cântăriți beneficiile în lumina timpului și costurilor asociate cu întreținerea. Dacă doriți să discutăm mai mult despre cum să echilibrați aceste aspecte, vă invit cu plăcere la biroul CaseBineFacute din București pentru o consultanță gratuită. Vom putea explora împreună posibilitățile și să vă ajut să luați cea mai bună decizie pentru nevoile dumneavoastră.

Preferați o casă deja construită?

Răsfoiți oferta completă de locuințe noi din București și Ilfov pe portalul nostru, eDezvoltator.ro.

Contact

Str. Turda Nr. 98, București 0745 844 973 [email protected]

© 2024 CASE BINE FACUTE SRL

Website și SEO de CELSO Web