how to calculate the optimal garage size v0 sn6q4pfraqqa1 Cât de mare trebuie să fie un garaj?
Durată lectură: 3 minute

Dimensionarea Garajului

Dimensionarea corectă a unui garaj este un proces care necesită atenție la detalii și la nevoile specifice ale fiecărui proprietar. Voi detalia principalele considerente în acest proces, structurându-le pe secțiuni, pentru a facilita înțelegerea.

Evaluarea Nevoilor și a Utilizării Garajului

Înainte de a începe procesul de dimensionare, este esențial să vă întrebați: Pentru ce va fi folosit garajul? Va găzdui numai autovehicule sau va servi și ca spațiu de depozitare și atelier? Un garaj standard pentru două mașini are, în general, dimensiunile de aproximativ 6 metri lățime și 6 metri adâncime. Totuși, dacă intenționați să folosiți garajul și pentru alte scopuri, va trebui să vă ajustați dimensiunile corespunzător.

Luarea în Considerare a Vehiculelor

Tipurile și dimensiunile vehiculelor pe care le dețineți vor influența direct dimensiunea garajului. Pentru autoturisme medii, recomandăm o lățime de minim 2,8 metri pentru fiecare mașină, plus un spațiu adițional de 0,8-1 metri între vehicule și pe lângă pereți pentru a putea deschide ușile confortabil. Lungimea garajului ar trebui să fie de cel puțin 5,5 metri pentru a permite spațiu suplimentar în fața și în spatele vehiculelor.

Înălțimea Garajului

Înălțimea este adesea neglijată, dar este crucială pentru vehicule mai înalte, cum ar fi SUV-urile sau camionetele, care pot necesita înălțimi de peste 2,5 metri. De asemenea, dacă planificați un sistem de stocare suspendat sau un lift pentru vehicule, trebuie să luați în calcul înălțimea suplimentară necesară.

Considerente Legate de Spațiul de Depozitare și Zona de Lucru

Dacă garajul va fi folosit ca spațiu de depozitare sau atelier, va trebui să adăugați la lățime și lungime. Este indicat să aveți cel puțin 1 metru de spațiu liber pe laturile garajului și în spatele vehiculelor pentru a asigura accesul facil la rafturi sau la bancul de lucru.

Accesul și Căile de Intrare

Considerați dimensiunea și tipul ușii de garaj necesară. Asigurați-vă că deschiderea ușii este suficient de lată pentru vehicule și că traseul de acces permite manevrarea confortabilă a vehiculelor. Includeți în planuri și posibilitatea unei uși secundare pentru accesul pietonal.

Reglementările Locale și Constrângerile de Construcție

În final, este imperativ să verificați reglementările de zonare și construcție din localitatea dumneavoastră. Acestea pot limita dimensiunea garajului pe care îl puteți construi și pot avea cerințe specifice legate de distanța față de alte structuri sau de limita de proprietate.

Exemplu de dimensionare garaj, cu 4 mașini

how to calculate the optimal garage size v0 sn6q4pfraqqa1 Cât de mare trebuie să fie un garaj?

În imaginea de mai sus avem un exemplu de schemă pentru dimensionarea unui garaj, indicând cerințele spațiale pentru parcare confortabilă a diferitelor tipuri de vehicule. Să analizăm detaliile furnizate și cum acestea se aplică la dimensionarea corectă a unui garaj. O să includem și dimensiunile imperiale (în feet – ‘ și inchi – ”) pentru a fi mai ușor de urmărit schema:

Spațiu pentru Parcare Individuală

  • Fiecare loc de parcare prezentat necesită o lățime de minimum 2,032 metri (6’8″) și poate ajunge până la 2,082 metri (6’10”). Aceasta asigură suficient spațiu pentru ca majoritatea autovehiculelor să intre confortabil în garaj.
  • Lungimea pentru parcare variază de la 4,572 metri (15’0″) pentru autovehicule mai scurte la 5,182 metri (17’0″) pentru cele mai lungi, permițând vehiculelor să fie parcate fără a risca daune la față sau spate.
  • Înălțimea minimă indicată este de 2,700 metri (8’10”), care ar trebui să fie adecvată pentru majoritatea autovehiculelor, inclusiv SUV-uri și camionete.

Spațiu Suplimentar pentru Deschiderea Ușilor

  • Se observă o cerință de spațiu suplimentar de cel puțin 0,812 metri (28″) pentru deschiderea ușilor fiecărui vehicul, asigurând că pasagerii pot intra și ieși fără a deteriora vehiculul sau pereții garajului.

Dimensiunile Totale ale Garajului

  • Lățimea totală a garajului pentru două vehicule este de minimum 6,096 metri (20’0″), oferind spațiu adecvat pentru parcare și mișcare între vehicule.
  • Lățimea pentru accesul dublu al ușilor garajului este de minimum 4,876 metri (16’0″), care ar trebui să permită intrarea și ieșirea ușoară a două vehicule alăturate.

Considerații de Design:

  • Schematica indică faptul că toate dimensiunile sunt minime recomandate. Pentru confort sporit, proprietarii pot opta pentru dimensiuni mai mari.
  • De asemenea, este important de reținut că aceste dimensiuni nu includ spații pentru depozitare, lucrări de atelier, sau cerințe speciale cum ar fi un lift de garaj sau alte utilități.

Utilizarea acestei scheme ca ghid în proiectarea garajului vă va asigura că veți avea un spațiu suficient pentru nevoile curente și viitoare. Este crucial să ajustați aceste dimensiuni în funcție de cerințele specifice, inclusiv tipurile de vehicule pe care le dețineți și utilizările suplimentare anticipate ale garajului.

Cât de mare trebuie să fie un garaj?

Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară în interpretarea acestei scheme sau în proiectarea unui garaj personalizat, vă încurajăm să ne contactați pentru a programa o întâlnire la biroul nostru din București, unde vă putem oferi consultanță detaliată și personalizată.

Preferați o casă deja construită?

Răsfoiți oferta completă de locuințe noi din București și Ilfov pe portalul nostru, eDezvoltator.ro.

Contact

Str. Turda Nr. 98, București 0745 844 973 [email protected]

© 2024 CASE BINE FACUTE SRL

Website și SEO de CELSO Web