Despre proiect

  • Case clasice
  • Acest proiect a început în iarna lui 2017 și se va finaliza în vara lui 2018. Este un proiect ce ne-a suprins deoarece am început să identificăm unele trend-uri printre clienții noștri: majoritatea sunt tineri, până în 40 de ani și lucrează în domeniul IT.Ne bucură acest fapt deoarece site-ul nostru este construit de oameni ca ei și conține informații croite pentru o astfel de audiență: texte bogate, detaliate; imagini multe; pagini interactive (calculator) și cât mai multe nelămuriri clarificate exclusiv online.

Durată lectură: 3 minute

Despre proiect și beneficiar

Acest proiect a început în primăvara acestui an, imediat după primirea autorizației de construcție. În funcție de cum ne permite vreme, sperăm ca această lucrare se va finaliza până la sfârșitul verii, deoarece această lucrare este realizată pentru a fi vândută în regim de dezvoltator, așadar, este foarte important să fie finalizată cât mai repede cu putință.
Domnul Dumitru are peste 60 de ani, având o familie destul de mare formată din copii și nepoți. Acesta a ales să construiască o casă pentru a putea vinde în regim de dezvoltator. După câteva căutări pe net, domnul Dumitru ne-a găsit pe Google, iar după câteva convorbiri a ales să lucreze cu noi pentru seriozitatea și disponibilitatea de care am dat dovadă.

Despre teren

Terenul este situat în Corbeanca. La doar 1 minut distanță de DN1, domnul Dumitru a ales această zonă pentru a putea vinde duplex-urile în regim de dezvoltator, aceasta fiind o zonă foarte căutată datorită cadrului natural și a condițiilor de trai prielnice.

Terenul a fost cumpărat pentru investiție și nu a beneficiat de utilitățile necesare, acestea fiind racordate la începutul primăverii.

Sursa de finanțare

Construcția primului duplex a fost asigurată din fonduri proprii, acestea venind din economiile făcute de-a lungul timpului. După prima vânzare, când domnul Dumitru își va recupera investiția, va mai construi două duplexuri, tot cu ajutorul echipei noastre.

Cum am început colaborarea

Cu domnul Dumitru am început colaborarea pe la sfârșitul anului trecut, când ne-a cerut o ofertă pentru ridicarea a 3 duplex-uri pentru a le pune în vânzare. Contractul s-a semnat relativ repede, în luna ianuarie a acestui an, beneficiarul fiind încântat și plăcut surprins de oferta realistă pe care i-am făcut-o.

Design și compartimentare

Domnul Dumitru a venit cu proiectul gata făcut și în curs de autorizare, așadar, la această etapă echipa noastră nu a contribuit cu absolut nimic.

Construcția la Roșu

Construcția la roșu a început în luna Martie 2018, imediat ce vreme ne-a permis să ne apucăm de lucru. Beneficiarul ne-a contractat în vederea realizării tuturor lucrărilor.

Pregătirea și organizarea șantierului

Pentru pregătirea și organizarea șantierului, echipa noastră s-a ocupat de întreg procesul. Organizarea de șantier a durat aproximativ o săptămână, timp în care am achiziționat o baracă modulară pentru a asigura cazarea și mesele muncitorilor și toaletă ecologică.

Echipele de lucru au mai beneficiat și de echipamente de siguranță standard.

Nu a fost nevoie de amenajarea unui loc special pentru depozitarea materialelor deoarece acestea veneau on-time de la depozitul nostru din Snagov.

Deoarece muncitorii dormeau în baraca modulară pe șantier, nu a fost nevoie să asigurăm în vreun fel paza acestuia.

Deșeurile au fost strânse într-un loc prestabilit, pe teren și vor fi colectate la finalizarea șantierului, de către firma locală de salubrizare.

Dirigintele de șantier a fost ales de către beneficiar. Acesta trecea și verifica adesea șantierul, monitorizând lucrările noastre, neexistând probleme.

Trasările și săpăturile s-au realizat mecanizat cu ajutorul unui buldoexcavator închiriat de la o firmă locală, iar cofrajele din lemn au fost susținute de popi metalici închiriați de la cea mai apropiată firmă.

Materiale folosite la construcția la roșu

Materialele de construcție au fost aduse de la depozitul nostru din Snagov, transportul și manipularea acestora fiind suportate de către firma noastră.

Furnizor Beton

Betonul folosit la această etapă a fost furnizat de către compania Nest din București. Această companie livrează betonul rapid cu ajutorul unor malaxoare de ultimă generație, astfel încât amestecul să-și păstreze uniformitatea constantă.

Pereții exteriori

Pentru realizarea pereților exteriori s-a folosit cărămidă ceramică POROTHERM ROBUST de 25, marca Wienerberger. Acest tip de cărămidă ceramică este special creată pentru realizarea pereților structurali, asigurând o zidărie solidă din toate punctele de vedere.

Pereți interiori

Pereții interiori și cei de compartimentare au fost ridicați din cărămidă Porotherm din gama N+F, de 115 mm grosime. Aceștia oferă o izolație fonică foarte bună și protecție împotriva infiltrării apei în structura pereților.

Acoperiș

Șarpanta locuinței a fost realizată din lemn de construcții, dimensionat în funcție de proiect. Această etapă a avut loc după finalizarea construcției structurii de rezistență și a pereților.